En het lek is…

Steeds als de redactieraad van RTV Rijnmond, waarvan ik tot 28 januari deel uitmaakte, bijeen was geweest, moesten we constateren dat de buitenwereld vrij snel en vrij nauwkeurig, om niet te zeggen: zxc3xa9xc3xa9r snel en hxc3xa9xc3xa9l nauwkeurig, op de hoogte was van wat er in vertrouwelijkheid met de hoofdredactie was besproken.
Toen De Telegraaf drie kwartier nadat een vergadering was afgelopen met de directeur belde om te vragen of het klopte dat… (waar het precies over ging weet ik, niet meer), kwam wel aan het licht dat er klaarblijkelijk vanuit de redactieraad werd gelekt.
En dat maakte alle leden van de redactieraad verdacht, wat ik zelf erg naar vond, xc3xa9n het bracht de directie en de hoofdredactie er aanvankelijk toe om de redactieraad niet meer te informeren over de gevolgen die het sanerings- en reorganisatieproces bij RTV Rijnmond zou hebben voor de programma’s op radio en televisie en voor het personeel.
Echt waar, we hebben moeten soebatten om toch weer een beetje vertrouwen terug te winnen!
Nadat we uiteindelijk zelfs een formulier moesten ondertekenen waarin stond dat alles wat binnen de redactieraad werd besproken vertrouwelijk was, klaarde de lucht iets op.
Strenge straf voor wie die vertrouwelijkheid schond!
Achteraf moet ik zeggen dat de informatie die de redactieraad van de hoofdredactie kreeg zo summier was, dat daaruit met geen mogelijkheid viel af te leiden hxc3xb3e ernstig de sanering zou uitpakken, bijvoorbeeld voor de cultuurredactie van de radio.
Naxc3xafef als we waren, verkeerden wij in de veronderstelling dat we iets hadden in te brengen.
Daar heeft de hoofdredactie dankbaar gebruik van gemaakt, van onze naxc3xafviteit.
Reken maar dat we tegen elkaar zijn uitgespeeld.
Ach, nu weet ik wie vanuit de redactieraad heeft gelekt en hoe De Telegraaf zo snel kon weten wat er bij RTV Rijnmond speelde in die spannende dagen van eind 2003 en begin 2004, maar wat heb ik er aan?

2 gedachtes over “En het lek is…

  1. Nou, dat was dus duidelijk iemand van de hoofdredactie. Om in het geniep collega’s te kunnen afschieten. Weinig ontslagen binnen de hoofdredactie zeker? Directie inmiddels uitgebreid? Ik zou Juliana dringend willen adviseren om, nu ze elk ogenblik gerexc3xafncarneerd kan worden, in ieder geval geen journaiste te worden – zelfs niet bij Bres.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s