AFTh beschuldigt Hans Warren

In het ‘Amsterdamsch Studenten Weekblad’ Propria Cures (114e jaargang no. 18 ) suggereert gastredacteur A.F.Th. van der Heijden dat de literaire kritieken die onder de naam Hans Warren werden gepubliceerd in de Provinciale Zeeuwse Courant en andere GPD-bladen (waaronder het Rotterdams Dagblad), vanaf een bepaald moment niet meer werden geschreven door Hans Warren zelf maar door diens levensgezel Mario Molegraaf. Begin jaren tachtig begon het Van der Heijden op te vallen dat de recensies van Hans Warren, die ook wel ondertekende met H.W., steeds meer parafrases leken van elders gepubliceerde besprekingen. Soms werd eenvoudig een woord vervangen (‘mat’ werd ‘dof’), andere keren werd een oorspronkelijk positieve recensie bij Warren een negatieve of andersom.
‘Een mooiere camouflage voor het feit dat je een ander zit te parafraseren is natuurlijk niet denkbaar,’ aldus Adri van der Heijden.

3 gedachtes over “AFTh beschuldigt Hans Warren

  1. Zelf heb ik ook altijd veel van Willem Elsschot gehouden, maar die overspelige hoerenloper Alfons de Ridder vond ik helemaal niet lief.

  2. Ho! Bovenstaande hoort bij het volgende lemma. Bij dit lemma hoort:

    Dan zullen die ‘boeken’ van Aftha wel door de minnares van Elsschot worden overgeschreven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s