Verbijsterend

Ik ben zo’n gelukkige bezitter van de Bijcard. Daarom mag ik eens in de zoveel tijd op dinsdagavond in De Bijenkorf winkelen. Op die toch al zo idioot lage prijzen krijg ik dan nog eens tien procent korting. En als ik wil, kan ik in het Bijenkorf-restaurant dineren en wijn drinken: de Bijcard-bezitter wordt heerlijk in de watten gelegd.
Echt iets voor mij dus om me naar de Coolsingel te spoeden, waar al spoedig bleek dat ze tegenwoordig iederéén een Bijcard geven. Er stond me daar potverdommeledosie een file voor de ingang van de parkeergarage! Terwijl het zo slecht gaat met Nederland!
Ook in de winkel was het een drukte van belang. Net als iedereen deed ik mijn best om zo snel mogelijk voor honderd euro te besteden, opdat ik met een wandelende tuin zou thuiskeren: een kasje met een handvat, echt hartstikke leuk.
Moeilijk was dat niet: ondanks die korting zit je zó aan de honderd euro. Leuke kleertjes voor dochter, eindelijk de dvd gevonden van Als twee druppels water van Fons Rademakers, naar De donkere kamer van Damocles van Willem Frederik Hermans, toe maar: de eerste twee seizoenen van Cold feet…, nee, honderd euro haal je zo.
Gelukkig was de Philips Home Cinema Set al uitverkocht, net als de iPod waar tienduizend nummers in kunnen.
‘Ken je zoveel mensen dan?’ vroeg mijn gezelschap.
Tenslotte een koffer gekocht, zo één op wieltjes, een trolley. Handig! Alles ging er mooi in. Op weg naar de auto merkte ik dat ik de neiging had om de koffer te dragen, als om te laten merken dat ik geen toerist was op weg naar zijn hotel, maar iemand die net een koffer had gekocht. Met tien procent korting.

3 gedachtes over “Verbijsterend

  1. Nou, dat was dus duidelijk iemand van de hoofdredactie. Om in het geniep collega’s te kunnen afschieten. Weinig ontslagen binnen de hoofdredactie zeker? Directie inmiddels uitgebreid? Ik zou Juliana dringend willen adviseren om, nu ze elk ogenblik gerexefncarneerd kan worden, in ieder geval geen journaiste te worden – zelfs niet bij Bres.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s