Oui, j'xc3xa9coute

Le Mans, dinsdag – De Franse PTT lijkt wel op de Nederlandse. Met PTT bedoel ik het (voormalige) staatsbedrijf dat het telefoonverkeer verzorgt, bij ons KPN Telecom, hier France Telecom. Twee weken geleden bestelde ik via de website van het Franse bedrijf een vaste telefoonverbinding. Volgend jaar is La Jouannixc3xa8re dertig jaar in het bezit van mijn schoonfamilie, maar een telefoonaansluiting werd nooit nodig gevonden.
Tot nu, want nu lopen we er allemaal mobiel te bellen, wat kapitalen kost. Ook om te internetten is een telefoonlijn onmisbaar. Websurfen met een gsm als verbinding, jongen; je wilt niet weten wat dat kost! Goud! En ik kan toch moeilijk elke dag buurman Rinus lastig vallen om mijn laptop bij hem in te pluggen. Of naar Menno en Diana rijden. Ze doen er geen van allen moeilijk over, maar ik voel mezelf weleens bezwaard. Voor dat laatste word ik geholpen, overigens.
Enfin, op hun website het aanvraagformulier ingevuld: ook de datum waarop ik een en ander geregeld wilde hebben. Afgelopen vrijdag leek me wel handig.
Maar wie er ook kwam, niemand van Telecom.
Het kwam me al zo ongeloofwaardig voor.
Vandaag naar Le Mans, de hoofdstad van het departement La Sarthe. Bij het winkeltje van France Telecom konden ze me niet helpen omdat ik de bestelling via internet had gedaan.
Wel kreeg ik een gratis telefoonnummer. Eerst konden ze niks vinden, maar na veel spelwerk kwam de aanvraag eindelijk uit de bus. En nu komen ze volgende week! Is de afspraak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s