Pak slaag bij aankomst in Congo

E-mail uit Congo. Ik houd even geheim van wie:

Ik zit nog steeds in Kinsahasa. Hard aan het werk, maar het is vreselijk moeilijk hier. Je kan vrijwel niets ondernemen, constant politie en soldaten. Exc3xa9n grote corruptie. Men zoekt telkens naar excuses om geld, dollars, te eisen omdat je zogenaamd iets fout doet. En doe je echt iets fout, en dat is al het nemen van een foto, dan is arrestatie direct het geval.
Binnen vijf minuten toen ik hier aankwam op het vliegveld was ik al gearresteerd, nog voordat ik de immigratie had gezien. Men had namelijk een microfoon in mijn rugzak gezien en dat was strafbaar omdat ik dat niet van te voren had gemeld.
Gemeld vanuit Nederland? Hoe dan en aan wie? Enfin, ik moest 500 dollar betalen en weigerde. Uren vastgezeten, men begon op het vliegveld in zo’n klein hokje vervelend te doen, vijf man om me heen, handtastelijk en in mijn rugzak graaien. Men wilde ook mijn camera confiskeren, en andere zaken etc. Vreselijk. Uiteindelijk kreeg ik een flink pak slaag. Eerst kleine tikjes op mijn rug zo van, hoor eens, jij. Ik verzette me en toen was het fout. Bril gebroken etc. Op dat moment kwam de pater binnen in dat kamertje, hij was brutaal doorgelopen, hij wachtte al op me in de aankomsthal en redde me uit deze situatie.
Hoe dan ook, Congo veilig? Ach kom. Stel dat die pater er niet was geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s