Vloeken lucht (soms) wel op

Rotterdam, maandag – Net als in februari voert de Bond tegen het Vloeken een intensieve billboardcampagne. Overal in de stad zie je de tekst: Vloeken lucht niet echt op.
Geld speelt bij die Bond kennelijk geen rol.
Waarom dan niet ook wat gexc3xafnvesteerd in een nieuwe slogan? Want Vloeken lucht niet echt op is als je het mij vraagt nogal oudbakken. En behalve dat: totaal krachteloos. Als je wilt dat mensen niet vloeken (waarom je dat zou willen is trouwens weer een andere vraag; wat zou het je eigenlijk kunnen schelen? Voed je eigen kinderen op, zou ik zeggen, en bemoei je niet met de rest), suggereer dan niet dat vloeken misschien wel een beetje of misschien wel even oplucht. Want dat doe je als je zegt dat vloeken niet echt oplucht.
Zeg dan: Vloeken lucht echt niet op.
Dan zxc3xa9g je tenminste iets.
Overigens kan ik meedelen dat vloeken wel degelijk oplucht. Als je met een hamer op je vinger slaat, als je je aan een kokend hete pan verbrandt, als je voor de zoveelste keer je kop stoot aan het deurtje van het keukenkastje, als je als man en vrouw ontslagen wordt omdat de algemeen directeur van het bedrijf waar je allebei werkte er een zootje van heeft gemaakt maar zelf net op tijd is vertrokken (naam en adres bij de redactie bekend).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s