Ik rijd ergo sum

La Jouannixc3xa8re, donderdag – Ik houd van lange autoritten, omdat je, terwijl je gemiddelde snelheden en verwachte aankomsttijden zit te berekenen, ongestoord kunt nadenken.
Als ik alleen rijd, komt daar nog het genot van muziek bij. Reizen we en famille, dan is er ook muziek, maar mijn cd’s komen er dan nogal bekaaid van af: daarom ken ik die van Charlie intussen uit mijn hoofd. Anansi van Jeugdtheater Hofplein is okee, leuke liedjes, overwegend goed gezongen (jammer dat die ene jongen geen ‘r’ heeft); Ja zuster, nee zuster is al bijna veertig jaar dik in orde; Pluk van de Petteflet daarentegen is vreselijk: de muziek gaat nog, maar zoals er wordt gezongen – vreselijk irritant.
Gelukkig houdt Charlie ook van De Dijk, zodat we terwijl het landschap aan ons voorbijtrekt meebrullen met Huub van der Lubbe: dat ze binnenkwam zonder kloppen, dat er niemand in de stad is, dat we dansen dansen dansen op de vulkaan.
Het denken gaat intussen gewoon door.
Zo gingen gisteren, woensdag 28 juli 2004, mijn gedachten terug naar woensdag 28 januari 2004. Toen wij om vijf over negen de bebouwde kom van Ager verlieten, althans wat daarvoor doorgaat, was het precies een half jaar geleden dat de dikkedeur van het radiostationnetje waar wij samen werkten ons meedeelde dat we wel konden gaan.
Ik ben officieel nog in vaste dienst en voel me daarom niet vrij om uitvoerig in te gaan op het gemarchandeer van het radiostationnetje in de afwikkeling van het ontslag.
Ik kom er later op terug.
Achter het stuur schieten me de niet altijd even diplomatieke formuleringen te binnen waarin ik dat zal doen.
Maar met de neus richting Nederland bekruipt me soms ook de angst voor de toekomst. Achterin de auto zit ons kind van vijf, voorin vader en moeder, allebei ontslagen en nieuwe banen zijn nog niet in zicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s