Trambestuurder maakt extra rondje

Rotterdam, donderdag – Op de koffie bij Woody (die vandaag jarig is wat ik helemaal niet wist!) in Kralingen, daarna een lunchafspraak over de Lions Award (waarover later meer) bij Neeleman in het Lloydkwartier.
Louise had de auto nodig. Ik had natuurlijk op de fiets kunnen gaan, maar ik ben de afgelopen weken al een paar keer natgeregend dus dankuwel. Openbaar vervoer dus.
Ik maak er niet heel veel gebruik van, maar vind het ook niet erg om me per tram, bus of metro door de stad te laten rijden.
Op de Vierambachtstraat reed de tram richting-Marconiplein (waar ik op de oost-west-metro – heet die niet de Calandlijn? – had willen stappen) net weg. Daarom maar met de 7 de andere kant op. Eerst zei de conducteur desgevraagd dat het twee zones was naar de Oudedijk, waarna hij zichzelf corrigeerde met de mededeling dat het er maar xc3xa9xc3xa9n was. Ik had gelukkig nog niet gestempeld.

Bij het Hofplein ging de tram niet rechtdoor maar rechtsaf, de Coolsingel op.Dit bleek op een vergissing te berusten.’Ik maak even een rondje,’ riep de bestuurder om.Even een rondje maken met een tram betekende in dit geval: Coolsingel, Van Oldenbarneveltstraat, Mauritsweg, Kruisplein, Weena. De bestuurder maakte flink vaart, maar we waren toch gauw vijf minuten kwijt.Op de Goudsesingel sloeg de tram linksaf de Jonker Fransstraat in. Volgens de routebeschrijving zou hij naar het Oostplein moeten rijden.Dit keer was het geen fout van de bestuurder. Maandag is de nieuwe dienstregeling ingegaan en die voorziet er kennelijk in dat lijn 7 een lus maakt door Crooswijk. Van de conducteur begreep ik dat hiermee het wegvallen van lijn 3 wordt opgevangen.Ach, je ziet nog eens iets van je stad en ik was alles bij elkaar maar een kwartier te laat bij Woody.

4 gedachtes over “Trambestuurder maakt extra rondje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s