Als ze je kop maar kennen

Rotterdam, vrijdag – Wat mij deze week in het nieuws het meest opviel: dat je bij een Amsterdams bureau dat bekende Nederlanders verhuurt niet alleen Journaal-presentatoren kon boeken maar zelfs een hele Journaal-setting.
Nieuwslezer (en kinderboekenschrijver) Gijs Wanders kluste via dat bureau in twee jaar tijd zo’n 200.000 euro bij elkaar, zijn collega Annette van Trigt 45.000 euro. Zij deden dat bij de UWV, als ik het goed heb begrepen als opvolger van het GAK de instantie die in Nederland de werkloosheidsuitkeringen uitbetaalt.
Opmerkelijk dat de UWV mensen met een goedverdienende baan vele malen beter betaalt dan werklozen.

4 gedachtes over “Als ze je kop maar kennen

  1. Ja, ik begrijp het ook niet helemaal. Ik zit al meer dan twee jaar thuis, dankzij een reorganisatie bij een bedrijf dat toevallig heel veel voor het Journaal werkte. Maar ja, aan de verkeerde kant he? Achter de knoppen, zogezegd. Ik zou ook een prima dagvoorzitter kunnen zijn. En ik kom al voor de helft van het salaris van Gijs! En zo zitten er nog wel meer op de bank. De instantie die ernaar moet streven ons aan het werk te helpen zou toch als eerste in het eigen bestand moeten kijken of er geen andere geschikte kandidaten voor zulke lucratieve klusjes zijn. En dan te bedenken dat je niet eens een kortlopende cursus mag volgen (want je moet beschikbaar zijn voor werk) die je marktwaarde zou kunnen verhogen. Oh ja, ik weet dat ze geroepen hebben dat de mogelijkheden voor werklozen om te studeren worden verruimd, maar dat is slechts schijn. Je moet namelijk aan kunnen tonen dat die cursus absoluut noodzakelijk is om weer aan het werk te komen. Twee jaar lang elke week een afwijzing “…voor kandidaten gekozen die qua opleiding en ervaring beter passen bij het profiel…” is geen bewijs. Tja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s