Een nieuwe heldendaad van het kabinet-Hood

Rotterdam, zaterdag – Dat fijne kabinet van ons heeft gisteren met onmiddellijke ingang de pc-privxc3xa9-regeling afgeschaft. Dit levert zo’n 200 miljoen euro op waarmee het kabinet de ergste schade van eerder genomen maatregelen kan herstellen.
Die gasten van Balkenende houden heel erg van Robin Hoodje spelen, alleen stal Robin Hood van de rijken om het aan de armen te geven. Balkenende c.s. stelen tien eurocent van de kilometervergoeding die werknemers in Nederland krijgen als ze voor de baas een ritje maken in hun eigen auto en verdelen de buit onder de leaserijders.
Nu dus dit.
Bij dit kabinet raak je de draad een beetje kwijt, maar ik geloof dat het zich de woede op de hals haalde van bijna-vutters en bijna-geprepensioneerden en dat ze die nu tegemoet komen met wat ze van gezinnen met kinderen die aan het begin van het nieuwe schooljaar dankzij een maatregel van een vorig kabinet via de werkgever op sympathieke wijze een nieuwe computer dachten te kunnen aanschaffen in xc3xa9xc3xa9n klap hebben afgepakt.
Dat is een lange zin maar er is geen woord van gelogen.
Zelf kocht ik, onkundig van de plannen van Jan Pieter Hood, gisteren om 14.35 uur een nieuwe computer – buiten elke pc-privxc3xa9-regeling om, want om onder gunstige fiscale voorwaarden geld van je werkgever te kunnen lenen heb je een werkgever nodig.
Mijn werkgever is mijn werknemer, want heeft mij mijn werk afgenomen. Kijk maar in het archief van dit weblog, zoekterm ‘Rijnmond’.
Maar enfin, het werd tijd voor een nieuwe computer, want die waar ik dit stukje op tik stamt uit januari 1998, draait nog op Windows 95 en weigert soms de printer aan te sturen en soms niet. USB-poorten zul je op dat ding niet aantreffen, van kloksnelheid kun je nauwelijks spreken en de harde schijf is meer een benauwd laatje dan een riante ladenkast met volop ruimte. Internet exploreren deed ik nog met IE5 – dat kan toch niet meer!
Gelukkig komt aan deze misstanden zeer snel een einde, en daar heb ik geen pc-privxc3xa9-project en geen werkgever voor nodig en al helemaal dat fijne kabinet van ons niet.

3 gedachtes over “Een nieuwe heldendaad van het kabinet-Hood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s