Ik zit er middenin

Rotterdam, zondag – De provincie Zuid-Holland heeft vacatures zat: twaalf tel ik er op de kleurrijke paginagrote advertentie op de achterkant van het eerste katern van de Volkskrant van gisteren.
Altijd al adviseur managementinformatievoorziening willen worden? Zuid-Holland zoekt er xc3xa9xc3xa9n. Bent u een hele goeie coxc3xb6rdinator klantcontact? Meteen solliciteren!
Ook zoekt de provincie een juridisch medewerker wegenrecht, een beleidsmedewerker kwaliteitsontwikkeling en -borging en een hoofd bureau industrie. Bruto maandsalaris dat bij die laatste functie hoort: een kleine vijfduizend euro exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
De slagzin van de provincie, in het reclamevak de pay-off: Bij de provincie Zuid-Holland zit je er middenin.
Nou, dat klopt!
Als de provincie Zuid-Holland eind vorig jaar niet tegen Radio Rijnmond had gezegd: ‘Er moeten eerst koppen rollen voordat we jullie je rechtmatige subsidie uitbetalen’, had ik nu niet middenin de shit gezeten.
Ik heb indertijd de gedeputeerde nog gevraagd of hij het ook niet asociaal vond dat in de door hem afgedwongen sanering twee werknemers uit xc3xa9xc3xa9n gezin, man en vrouw, werden ontslagen.
Hij e-mailde terug: ‘Heb uw brief gelezen, moet u echter teleurstellen. Het is niet aan mij mij direct met de bedrijfsvoering te bemoeien. Ik ben mij ervan bewust dat bestuur en directie van de omroepen voor mensen en gezinnen zeer pijnlijke keuzen moeten maken. Zo zorgvuldig mogelijk; de pijn blijft.
Sanering is echter noodzakelijk voor de redding van de omroepen. Met vriendelijke groet, Erik van Heijningen’.
Dus inderdaad: bij de provincie Zuid-Holland zit je er middenin.

Een gedachte over “Ik zit er middenin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s