Naar de stembus

Rotterdam, dinsdag – De democratie vraagt onze aandacht. We moeten een nieuw waterschapsbestuur kiezen. Per 1 januari gaat het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard van start.
Heeft er misschien een fusie plaatsgevonden? Niets daarover in de boekjes waarin de veertig kandidaten in de categorie Ingezetenen en de eenentwintig kandidaten in de categorie Gebouwd zich voorstellen. Zij strijden om respectievelijk zestien en negen plaatsen in het bestuur.
Ik krijg elk jaar een heffing van het waterschap (ik praat dan over het waterschap van vxc3xb3xc3xb3r de kennelijke fusie) die ik in twee termijnen betaal.
In de kandidatenboekjes vertellen de bestuursleden in spe wat zij met water hebben. En met geld. Ger de Jonge: ‘Water vervult een levensfunctie, een goede waterhuishouding (is) essentieel. Dat mag geld kosten, maar niet meer dan nodig.’ Victoria Postma: ‘Water geeft leven. Wie om leven geeft, geeft om water.’ F.P. Weggeman wil zich inzetten voor ‘verantwoord waterbeheer met goede kwaliteit tegen een lage kostprijs’.
Maar hoe kan ik nu weten of zij goede bestuurders zijn?
Gek genoeg kan ik ook stemmen op Amsterdammers. In de categorie Ingezetenen is dat ir Sieto Zuierveld, in de categorie Gebouwd drs ing Hans Chr. Bremer. Ze zeggen allebei hetzelfde: ‘Ik wil opkomen voor de ingezetenen met een eigen huis. De heffing ‘eigenaren Gebouwd’ kan worden afgeschaft.’ Ze worden gesteund door de Vereniging Eigen Huis.
Hebben zij wel de tijd en het overzicht om zich vanuit Amsterdam met de waterhuishouding rond Rotterdam te bemoeien?
Natuurlijk moeten F. Canal von Winckelmann, Umberto van Rijn, A. Breedijk, J.E. Schievink, Hennie in ’t Veen, J.F.C. van Vliet, M. Molenaar en J. van Winden sowieso in het bestuur.

3 gedachtes over “Naar de stembus

  1. Dat je ook op Amsterdammers kon stemmen komt omdat Amsterdam Noord (boven het IJ) ook in jullie waterschap ligt. Zij mogen daarom ook stemmen, maar zich natuurlijk ook verkiesbaar stellen. Veel Noordamsterdammers betalen trouwens door deze constructie een dubbele waterschapsbelasting, wat ze onrechtvaardig vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s