Knooppunt Dijl (5)

10

Jaren later woonde W. samen met A., een blonde meid die niet over straat kon zonder alle mannenblikken op haar gericht te weten. Het was vanaf het begin een problematische liaison, W. heeft haar zelfs een keer aangegeven wegens joy-riding, en uiteindelijk liep ze xc3xa9xc3xa9n keer meer weg dan ze terugkwam. Toen trok ze bij mij in.
Ik had sinds een paar maanden een ruime flat in een buitenwijk. Mijn eerste eigen huis. Achteraf bleek die omstandigheid het belangrijkste bestanddeel van mijn aantrekkingskracht op haar te zijn, maar daarvoor was ik stekeblind. Ik was binnen de kortste keren verliefd. De waarschuwingen van W. (‘Ze is gevaarlijk, ze maakt je gek’) sloeg ik in de wind, omdat ik twijfelde aan zijn onpartijdigheid. Bovendien had A. verteld dat zij door hem geslagen was, wat ik me niet kon voorstellen, maar goed, ik liet me niet graag de rol van nobele ridder ontnemen.
Ze had een kamer gehuurd elders in de stad. Op een zaterdagmiddag hielp ik haar met schilderen. En toen we klaar waren, wilde ze in bad. Aangezien een dergelijke voorziening bij haar ontbrak, moest dat dus bij mij. Ze lag er nog maar net in of ze riep me, of ik een sigaret wilde brengen. Ontzettend bloot lag ze in het water. ‘Ik blijf ook maar slapen,’ zei ze. ‘Maar dan moet je wel een pyjama aan.’
Al had ik mijn winterjas moeten aantrekken…!
Sinds ik het ouderlijk huis had verlaten, sliep ik altijd xc3 naturel maar ik was tot elke concessie bereid, ook al omdat ze me had verteld dat mannen altijd hetzelfde van haar wilden. Niet dat ik dat niet wilde, eigenlijk wilde ik alleen maar meer van hetzelfde, maar ik had toen al die onweerstaanbare drang me van anderen te willen onderscheiden. Van mij hoefde ze, met haar geschiedenis van pleeggezinnen, kindertehuizen en geilneven, niet bang te zijn, ik zou haar wel eens laten zien wat onbaatzuchtige liefde was.
Dus raakte ik haar niet aan toen zij naakt naast mij in mijn eenpersoonsbedje schoof. Ik weet niet waar ik het warmer van kreeg, van haar of van die pyjama. Zo draaiden we een paar dagen en nachten om elkaar heen, ik amechtig bewijzend dat ik niet one of those men was, tot zij het was die op een ochtend het initiatief nam. Die dag kwam ik wat later op de krant.
Intussen verhuisden steeds meer spullen van haar naar mijn flat, op het laatst zegde ze haar kamer op en woonden we samen. Nu zou ik eens even gelukkig worden! Kwestie van verkeerd taxeren. Want ze hield meer van mijn huis dan van mij, en toch liet ze me in de waan. Daar was ze heel goed in. Als het even niet goed ging, geloofde ik dat het allemaal wel in orde zou komen. Op een goeie dag zou ze wel inzien dat ik de ware was.

Maar op een goeie dag kwam ze thuis en zag ik dat het slipje dat ze onder haar panty droeg de plaats had ingenomen van het extra slipje dat ze er op koude dagen overheen aandeed en vice versa. Ze had de man die haar TV was komen aansluiten, zwart ‘betaald’.
W. kreeg gelijk, ze had me gek gemaakt, en ze zou me nxc3xb3g gekker maken.
xc2xa9 1987/2004

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s