Jules Deelder geëerd op grootscheeps feest

Rotterdam, donderdag – Jules Deelder heeft gisteren op zijn zestigste verjaardag de Wolfert van Borselen-penning van de gemeente Rotterdam gekregen. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door burgemeester Ivo Opstelten tijdens het grootse feest dat ter ere van de jarige werd aangericht in Calypso. In zijn dankwoord moest Jules toegeven dat hij door de geste was ontroerd.

Eerder op de avond was hij in de Kunsthal al toegesproken door oud-burgemeester Bram Peper die er aan herinnerde dat onder zijn bewind Jules Deelder het nachtburgemeesterschap waarnam wat hem, Peper, gezien zijn matineuze aard goed van pas kwam. Bram Peper opende de fototentoonstelling Jules 60, Houzee! die nog tot en met 5 december in de Kunsthal is te zien.

Zo’n twintig fotografen laten portretten zien die zij in de afgelopen decennia van Jules Deelder maakten: Gerard Wessel, Maarten Laupman, Anton Corbijn, Peter Martens, Paul Huf, Herbert Behrens, Pieter Vandermeer, Tineke de Lange, Clemens Rikken, Ronald Hoeben, Lex de Herder, Rob Verhorst, Arie Kievit, Carel van Hees, Ingrid van Beek en Vincent Mentzel (foto)

.

Calypso puilde uit van de feestvierders die Jules kwamen feliciteren. De mooiste toespraak was die van dochter Ari die haar vader, net als hij haar bij haar geboorte, voorhield dat de aarde rond draait en dat nog vele jaren zal volhouden. Nu hij de zestig is gepasseerd, maakte de dichter er geen geheim van dat hij ambieert om negenennegentig te worden. Er komen dus nog meer feesten zoals gisteravond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s