De andere Haasbroek

Rotterdam, vrijdag – Typisch de vergissing van een Amsterdamse redactie in Rotterdam: op dit fotootje in de Filmdagkrant van vandaag staat niet zoals het onderschrift vermeldt Jan Haasbroek (die in Amsterdam woont) maar zijn tweelingbroer Nico (die in Rotterdam woont).
Jan heeft het nummertje van de garderobe altijd in zijn linkeroog.
Het International Filmfestival Rotterdam 2005 kent nxc3xb3g een dagelijks verschijnend blad: de Daily Tiger (including English section).
In de column van Cindy Hoetmer van vandaag een helaas al klassiek geworden taalfout. Ze schrijft: Het episch centrum van die feestjes, een mythische plaats die Barretje Centraal scheen te heten was toen al lang gesloten.
Het woord epicentrum heeft na de rampzalige tsunami van laatst toch vaak genoeg in de krant gestaan, zou je zeggen.
En dat voor iemand die momenteel aan haar eerste roman werkt.

Een gedachte over “De andere Haasbroek

  1. Jammer dat intellectueel Nederland het fatsoen heeft laten varen. Voor ons ‘simpele boeren’ is deze culturele verkettering een doelloos en zinkend schip. Driek van Wissen is iemand die toegankelijk is voor het volk en in staat is taalkundig correcte poëzie te schrijven. Daarnaast is hij een man die mensen met zijn voordracht kan boeien. Onze nieuwe Dichter des Vaderlands is dichter bij ons Vaderland. Hoewel ik mij niet altijd kan vinden in de kwaliteit van zijn werk, ben ik zeker ook niet altijd gecharmeerd van alle ‘erkende’ gedichten. Ik begrijp waarom poëzie te vaak het ‘stiefkindje van de literatuur’ is genoemd. Zwartgalligheid en cynisme ‘verkopen’ niet. Wat is kunst? Quasi-originele ideeën die geschreven zijn volgens de richtlijnen van een elitaire ‘ingroup’? Driek is godzijdank geen salonsocialist, maar een innemende man die niemand naar de kelder wil helpen. Volg zijn voorbeeld!

    Met vriendelijke groet,

    Jan-Jaap Reinders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s