Het Vrije Volk terug?

Rotterdam, dinsdag – In het Rotterdams Dagblad van vandaag schrijven redacteuren en verslaggevers hun boosheid en frustratie van zich af. Dit schrijft sportredacteur Loet van Schellebeek: ‘Het liefst had ik dat alles bij het oude bleef. Waarom veranderen, het gaat toch goed? Maar de heren willen iets anders, iets nieuws. Noem het dan ook anders. Paus Benedictus XVI heet toch ook geen Joseph Ratzinger meer, Muhammad Ali geen Cassius Clay? Maar als het waar is dat de lezer aan de oude titels hecht, geef hem (en mij) dan Het Vrije Volk terug.’

7 gedachtes over “Het Vrije Volk terug?

  1. we zijn jaren abonnee geweest
    en nu die krant er niet meer is missen we veel,het lijkt nu wel ofdat elke krant hetzelfde schrijft,er zijn helaas maar weinig goeie kranten over

  2. Ik heb al een lange tijd zitten pijnzen wat er eigenlijk gebeurd is met het Vrije Volk. Na 50 jaar in Australixc3xab te wonen en ik in Rotterdam ben geboren vroeg ik me toch af wat er is gebeurd met deze krant. Ik ken nog goed herinneren dat ik de krantenman hielp met het rondbrengen van deze krant vooral aan de Brielselaan.

    Groeten van Jack

  3. Well, Jack, Het Vrije Volk, dat jij waarschijnlijk nog gekend hebt in de bloeiperiode van de jaren vijftig (‘grootste krant van Nederland’), zag zijn lezersbestand gestaag afkalven. In de jaren zeventig trok de krant zich terug op Rotterdam, waar nog de meeste abonnees woonden, maar toen al bleek dat het schip niet meer te houden was. In 1991 volgde de fusie met het Rotterdams Nieuwsblad die leidde tot het Rotterdams Dagblad dat nu dus ook zijn langste tijd gehad lijkt te hebben.

  4. HVV was een landelijke krant met een uitgebreid stelsel van regionale edities (vgl. AD/Regionale Krant). Grote redacties en drukkerijen had je in Amsterdam (hoofdkantoor), Rotterdam, Arnhem, Groningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s