In de intercity

Rotterdam, dinsdag – Om even voor vier uur roetsj ik gladjes de intercity naar Amsterdam in. Ik ben op weg naar mijn eerste afspraak voor de serie interviews die ik voor de Amsterdamse editie van Metro ga maken. De Rotterdamse serie loopt deze maand een half jaar.
Op mijn stoel ligt, verdomd als het niet waar is, een exemplaar van de Amsterdamse Metro van vandaag; daarin, zie ik al bladerend, staat mijn interview met Wilfried de Jong afgedrukt, een week na ‘Rotterdam’.
Intussen staat de trein nog steeds stil op Rotterdam Centraal. Er zijn problemen met het sluiten van een deur. Met acht minuten vertraging zet de trein zich in beweging.
Op Schiphol roept de conducteur om dat we wachten op assistentie van de politie. Aan de andere kant van het perron rijdt een volgende trein binnen. Desgevraagd zegt een spoorwegbeambte dat die trein als eerste zal vertrekken. Ik gris mijn spullen (waaronder Amsterdamse Metro) bij elkaar en hol naar de andere trein. Uithijgend zie ik de trein waar ik zojuist in zat wegrijden.
Mijn trein stopt onderweg nog op de stations Lelylaan en Sloterdijk – maar de deuren sluiten perfect.

Terug in Rotterdam. Vertraging: tien minuten.

5 gedachtes over “In de intercity

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s