Nee-stemmer gearresteerd op Dunya

Willem Bos, voorzitter van het Comitxc3xa9 Grondwet Nee, in de boeien.Rotterdam, maandag – Toevallig was ik gistermiddag op Dunya precies op het goede moment achter het podium waarop burgemeester Opstelten en minister Van Ardenne hun op boegeroep onthaalde EU-grondwet-peptalk hielden. Ik heb al eerder gezegd dat ik woensdag in het referendum ja ga stemmen: ik zou liever vandaag dan morgen in een federaal Europa leven. Ik heb ook al gezegd dat mijn natuurlijke neiging is om tegen alles te zijn waar onze fijne regering vxc3xb3xc3xb3r is, dus mijn ja is niet aan de inspanningen van Balkenende te danken en al helemaal niet aan die van Van Ardenne.Enfin.Ik stond achter het podium achter een hek een biertje te drinken toen er ineens commotie was. Twee zware jongens van de beveiliging sleurden een man mijn richting uit, rukten hem niet onzacht een polsbandje af en duwden hem in de armen van vier politieagenten die waren toegesneld.Keurige man om te zien.Naast een groene afvalbak werd hij in de boeien geslagen.Ik vroeg wat er aan de hand was. Bleek hij, voorzitter van het Comitxc3xa9 Grondwet Nee, zich te opdringerig in de nabijheid van de minister te hebben opgehouden. En dat mag dus niet. Willem Bos was hevig verontwaardigd, omdat volgens hem was toegezegd dat hij de gelegenheid zou krijgen om voor het publiek met de minister in discussie te gaan.Hij heeft een uur vastgezeten op het politiebureau.Een klein incident, maar het geeft wel te denken.Toch stem ik woensdag ja.

4 gedachtes over “Nee-stemmer gearresteerd op Dunya

  1. Ik ook Frank! Als Europese burger ben ik wel voor een Europese grondwet en had ik al voor het “JA” gestemd maar als ik denk dat Dunya festival bijna failliet ging omdat er geen subsidixc3xabnten meer waren en werd toen, ten prooi gelaten aan de commercixc3xable aasgieren vind ik misselijk.
    Misselijker nog, dat het niet eens mocht de “kapitaalkrachtig door parkeergeld geworden gemeente” Rotterdam verhinderen een stadsgreep te plegen op het hoofdpodium (WBR Podium genoemd, het bedrijf dat huurt geheel Rotterdam aleen en exclusief aan yuppen) om het “JA” te promoten.
    Trouwens Frank, de zussen en broers van Neco heb ik het Afrikaanse podium niet gezien (n.a.v. Dunya artikel op AD)! Grtjs, Carlos

    šŸ˜•

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s