Langharig tuig

Rotterdam, zaterdag – Ik was een van de 130.000 Kralingen-gangers. Per tram arriveerden Arie Stam, Piet Sleeking en ik op het eindpunt niet ver van de ingang van het festivalterrein. We hadden kaartjes, zoals tickets toen nog heetten, en hoefden dus niet zoals zoveel anderen deden over het hek te klimmen. Ergens tussen de bomen zetten we de tent op die de komende dagen ons nachtverblijf zou zijn, overal om ons heen stonden andere tenten.
Iedereen had de Woodstock-film gezien. Wij gingen hier Woodstock dunnetjes overdoen, love, peace and understanding.
Goed beschouwd is het onbegrijpelijk dat er maar vijf jaar liggen tussen Help! van The Beatles en het Holland Pop Festival in Kralingen. In 1965 was ik een ijverige gymnasiast die zich met regelmaat door zijn vader naar de kapper liet sturen, in 1970 was ik mislukt op school en was mijn vader dood. Dus had ik lang haar.

Een gedachte over “Langharig tuig

  1. Wij zijn er ook geweest.De tent achterop de Puch en naar het Kralingse bos.We hebben nog steeds onze entree kaarten , het boekje(gekaft) dus in mint condition.We hebben ook nog een speciale uitgave van Het Vrije Volk. Een dun krantje uitgedeeld tijdens het festival.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s