Lang gras

La Jouannixc3xa8re, dinsdag – In een auto met airco heb je geen idee hoe het buiten is, vooral niet als het zoals vandaag onderweg overwegend bewolkt was. De temperatuur in de auto leek te stroken met het grijzige uitzicht. Op de wegen rond Parijs (waar ik weer eens hopeloos vast kwam te staan: een uur gedaan over tweexc3xabndertig kilometer) werd zelfs gewaarschuwd voor orages violents – de schrik zit er sinds vorige week nog goed in.
Op de boerderij aangekomen blijkt het heel hard te waaien uit het westen, maar de thermometer wijst 34 graden aan en het is gemeen broeierig. Het ziet ernaar uit dat het straks heel hard gaat regenen.
Alsof dat hier nodig is. Weliswaar is de tarwe al helemaal bruingeel verbrand, in tegenstelling tot het graan dat ik zondag in de Betuwe zag, maar alles wat maar enigszins kan groeit zich een hoedje. Naast het huis kan de boer die op het veld het gras maait met zijn tractor niet komen:

Een gedachte over “Lang gras

  1. Wij zijn er ook geweest.De tent achterop de Puch en naar het Kralingse bos.We hebben nog steeds onze entree kaarten , het boekje(gekaft) dus in mint condition.We hebben ook nog een speciale uitgave van Het Vrije Volk. Een dun krantje uitgedeeld tijdens het festival.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s