De krokodillentranen van de Dikkedeur

Rotterdam, woensdag – Door toeval kwam ik in het bezit van het jaarverslag 2004 van Radio Rijnmond.
Glossier heeft bij Radio Rijnmond nog nooit een uitgave het licht gezien – zelfs niet in jaren dat het de zender voor de wind ging.
In zijn ‘Verslag van de bestuurder’ laat de Dikkedeur van de omroep nog eens zijn krokodillentranen de vrije loop: ’28 januari was de zwarte dag waarop aan 29 collega’s de wacht moest worden aangezegd. Daarbij werd gewerkt volgens het principe van last-in-first-out per functiegroep en per rechtspersoon (…). Hoewel deze methode heftig werd bekritiseerd door de bonden, verleende de directeur van het CWI in 100% van de gevallen toestemming voor de ontslagaanvragen.’
Altijd fijn om je ergens achter te kunnen verschuilen.
Want wat het CWI goed vindt, is goed gedaan!
De Dikkedeur zegt er natuurlijk niet bij dat het CWI toestemming heeft verleend op grond van door Radio Rijnmond verstrekte informatie die, laat ik het zacht uitdrukken, niet geheel en al conform de waarheid was.
Dat er over redactie-indeling, functies en data van indiensttreding is gelogen, vond het CWI kennelijk niet relevant.
Overigens spreekt ook de Dikkedeur zelf zich tegen. In het jaarverslag heet het dat bij de ontslagen volgens het principe last-in-first-out werd gewerkt, in een eerder door mij aangehaald interview geeft de Dikkedeur toe dat het grotendeels zo is gegaan, m.a.w. niet helemáál volgens last-in-first-out.
Dat wist ik al wel: hoe anders te verklaren dat ik, bepaald niet last-in, toch first-out was.
Het ging er bij mijn ontslag, en dat van mijn naaste collega’s, om dat Radio Rijnmond zich ging toeleggen op de speerpunten nieuws, sport en amusement; cultuur was niet langer core business (dat woord gebruikte de Dikkedeur echt), vandaar dat wij niet meer nodig waren.
Verrassend dus om te lezen dat ‘de verdwijning van het cultuurprogramma Hier er niet toe (heeft) geleid dat Radio Rijnmond minder aan cultuur heeft gedaan. Integendeel: nu we daar in de reguliere (nieuws-)programma’s aandacht aan besteden is het aantal culturele items gestegen en hebben we daar meer mensen mee bereikt.’

2 gedachtes over “De krokodillentranen van de Dikkedeur

  1. Frank, wordt het niet eens tijd dat je ophoudt met dat gezeik over Radio Rijnmond. Laat je toekomst niet constant bepalen door je verleden…. Kom op goser het was rot en je moet ook gewoon verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s