Wat doet de boer?

Ruillxc3xa9, donderdag – Vreemd. Het klinkt alsof de boer van hiernaast aan het oogsten is. Maar toen ik vanochtend langsreed om brood te halen in het dorp, zag ik een bulldozer op het stuk land waarop in het voorjaar nog tarwe groeide. Het gewas te lijf gaan met een bulldozer is wel een zeer rigoureuze manier van oogsten. Niet alleen zag ik dat het terrein werd gexc3xabgaliseerd, er lag een kuil ter grootte van een massagraf. Activiteiten die meer op bouwen wijzen dan op vxc3xa9rbouwen.
We zijn hier wel wat lawaai van combines en tractors gewend. Het is het geluidsdecor dat hoort bij het landschap, zeker in augustus. Boerenmachines die zich verwijderen en dichterbij komen, de langzame wals van de oogst – als er regen wordt verwacht, hoor je ze tot diep in de nacht bezig.
Tijdens het lunchuur was het hiernaast even stil, nu is het bulldozeren weer hervat.

Het vreemde is, dat toen ik er een foto van maakte, de boer de moeite nam om dwars over het veld naar mij toe te lopen om te vragen of ik er geen foto van wilde maken. Hoezo? Dat heb ik hem niet gevraagd, wel wat hij aan het bouwen was. Iets voor de koeien? Hij zei ja, maar herhaalde dat ik geen foto’s moest nemen, OK? ‘D’accord,’ zei ik, maar ik zei er niet bij dat ik er al twee had gemaakt.Nu ik die zit te bekijken, zie ik dat hij al op de eerste foto op mij af komt. De twee mannen bovenop de balen hooi zijn nog iets aan het doen, maar kijken al mijn kant op. Op de tweede foto, binnen dezelfde minuut gemaakt, is de boer op de helft van zijn diagonaal in mijn richting en hebben beide mannen hun werkzaamheden onderbroken alsof ze benieuwd zijn hoe dit gaat aflopen.Vreemd, want wat is er nu helemaal te zien?

3 gedachtes over “Wat doet de boer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s