Wat doet de boer? (2)

La Jouannixc3xa8re, donderdag – Sinds de mysterieuze activiteiten op het veld naast het onze (nou ja, er staat nog een perceel maxc3xafs tussen), vorige week, waarvan ik van de boer geen foto’s mocht maken om redenen die ik nog steeds niet begrijp, is het stil geweest hiernaast.
Ik zie de boer druk in de weer met zijn koeien. Hij rijdt met balen stro heen en weer en giert zijn land verderop. Hij mijdt onze blikken.
Het landje hiernaast is gexc3xabgaliseerd, bouwrijp gemaakt en aan de afmetingen te zien wordt het, als het een stal wordt, een grote stal. Hopelijk gaat hij niet ook nog varkens houden, want het is niet fijn om met de hier overwegend westenwind de hele dag in de ammoniaklucht te zitten.
Het verhaal gaat dat de boer sinds enige tijd een vriendin heeft, een boerin, dus wie weet gaan ze hun bedrijven fuseren. Waarom dat zo geheimzinnig moet, is mij een raadsel. Zou er iets schorten aan de benodigde vergunningen?
Vandaag klonk er weer gerucht hiernaast. Er zijn metingen gedaan en hier en dan zijn houten hekwerkjes opgericht. Als we langsrijden kijkt de boer onmiddellijk onze kant op – schuldbewust of betrapt, dat is vanaf de weg niet goed op te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s