Feestweekend op een kasteel

Genval, zaterdag – Brussel is groot. Het feest van Steve, dat dit hele weekend duurt, vindt plaats in het Chateau du Lac in Genval, een kilometer of twintig onder Brussel, ongeveer op de taalgrens.
Taalgrens is hier een abstract begrip: Steve verzamelde familie en vrienden uit de Verenigde Staten, Engeland, Belgixc3xab en Nederland, dus we spreken hier Engels en Nederlands vxc3xb3xc3xb3r de bar, terwijl achter de bar vooral Frans klinkt.
Onder de gasten mijn schoonzus Karin die al zo’n twintig jaar voor het Algemeen Dagblad werkt en gisteren een dummy van de nieuwe krant heeft gezien. ‘Prachtig!’ zei ze, ‘echt iets nieuws.’ Ze heeft haar ‘assessment’ (iedereen heeft opnieuw moeten solliciteren, enkele collega’s schijnen al afgevallen te zijn) met goed gevolg doorlopen, dinsdag hoort ze wat ze bij de nieuwe krant (die over iets meer dan twee weken gaat verschijnen) gaat doen.
Spannende tijden voor wie bij de fuserende kranten werkt.
Het kan altijd nxc3xb3g gekker. Een collega van de Vlaamse krant De Tijd die ook in ons gezelschap verkeert, vertelde hoe het er indertijd bij de sanering bij de Gazet van Antwerpen aan toeging. Op vrijdag zei de hoofdredacteur nog aan wie bezorgd kwam vragen of er nog toekomst was bij de krant niets te weten. Op zaterdag lag bij de boventalligen (modern eufemisme) een brief in de bus dat ze niet hoefden terug te komen. Degenen die dachten dan maar hun bureau te gaan leegmaken, konden tot hun verrassing het gebouw niet meer in: magneetpasjes geblokkeerd! Op maandag konden ze een kartonnen doos met hun spullen komen ophalen.
Bij Radio Rijnmond deden ze het weer anders, maar niet per se fatsoenlijker.
Amerikaanse toestanden – ze komen steeds dichterbij.
(Overigens weet ik als medewerker van het Algemeen Dagblad officieel nog niet eens dat die fusie er aankomt, laat staan of de nieuwe krant van mijn diensten gebruik gaat maken.)
Maar goed, dit is een feestweekend.
Dit is trouwens zo’n hotel waar ze elke dag de zeepjes vervangen, ook al heb je er maar xc3xa9xc3xa9n keer je handen mee gewassen. Wat zouden ze met die gebruikte zeepjes doen?

2 gedachtes over “Feestweekend op een kasteel

 1. qua zeepjes:

  Er was eens een man in Ternaarde (?)
  Die trouw al zijn peukjes vergaarde
  Daar draaide de man
  Dan weer rokertjes van
  Waarvan hij de peukjes weer spaarde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s