Lezers berichten uit eigen straat

Rotterdam, maandag – Verrassende openheid van AD-hoofdredacteur/directeur Jan Bonjer in zijn grootste concurrent, De Telegraaf. De nieuwe krant gaat zijn lezers vragen om te berichten uit eigen straat of wijk. Bonjer in De Telegraaf: ‘Lokale correspondenten zijn in de loop der tijd verdwenen, maar de behoefte aan lokaal nieuws niet. Dat gaan we op deze manier oplossen. Een AD-redacteur gaat de verhalen natuurlijk wel checken, maar als het allemaal klopt komen ze in de krant. Daarmee willen we de meest interactieve krant van Nederland worden.’
In het interview in De Telegraaf zegt Bonjer ook dat het hoofdredactioneel commentaar wordt afgeschaft. Daarvoor in de plaats komt de mening van lezers over een actueel thema. Verder richt de krant zich op mensen die het nieuws ‘niet rommelig of rellerig gepresenteerd willen krijgen’.
Die kan De Telegraaf in zijn zak steken!
Oplage De Telegraaf: 710.000.
Oplage AD: 550.000 door de week, 650.000 op zaterdag.

7 gedachtes over “Lezers berichten uit eigen straat

 1. Ik begreep van een bevriende collega dat er afgelopen zaterdag een proefkrant van het nieuwe AD is gemaakt. Die operatie is uitgemond in een totaal technisch fiasco omdat niets werkte en niemand wist wie waar over ging. De krant is er zaterdag niet gekomen en het is nog maar zeer de vraag of dat over een week wel gaat lukken, zegt hij. Toch uitstel misschien?

 2. Het is afgelopen zaterdag wel goed gegaan, alle systemen zijn getest en er zijn een paar probleempjes. Het was zeker geen fiasco. 1 september ligt er een nieuwe krant op de mat bij de lezers

 3. Het AD doet al veertig jaar lang de Telegraaf nxc3¡.
  Hebben ze het nu opeens wel geleerd? Kom nou toch.
  Leuk trouwens die GAST hierboven die anoniem blijft
  Zulke gasten hoeven bij mij niet aan te bellen.

 4. Lezen kun je ook al niet GAST!
  Niemand heeft gezegd dat ‘ie al 40 jaar lang De Telegraaf lxc3xa9xc3xa9st …
  (Overigens mag best wel ‘ns gezegd worden dat De Telegraaf de beste gemarkte krantvan nederland is.
  Het Vrije Volk had ooit de linkse telegraaf moeten worden …

 5. Leo, ben jij de spreekbuis voor iemand anders? Je schrijft over iemand in de derde persoon enkelvoud.(dat ‘ie al 40 jaar lang De Telegraaf lxc3xa9xc3xa9st) Of ben je van koninklijke huize. In dat geval ben je net zo anoniem als ik.
  Of lees ik dit OOK verkeerd. Of heb je gewoon een kort lontje 😉 In dat geval wil ik mijn excuses wel aanbieden voor het reageren. Echter als je het eerste bericht van gast goed leest kan je misschien wel begrijpen waarom ik anoniem post 8).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s