Ochtend- of middagkrant

Rotterdam, maandag – Ik meen me te herinneren dat lezers van de AD-fusiekrant in Rotterdam konden kiezen of ze de krant ’s ochtends of ’s middags zouden willen ontvangen. Van Rotterdams Dagblad-abonnees hoor ik dat ze inderdaad een brief hebben gekregen waarin ze werden uitgenodigd om hun keuze kenbaar te maken.
Als AD-abonnee heb ik zo’n brief niet gezien: kennelijk wordt ervan uitgegaan dat de lezer van het Algemeen Dagblad zo verknocht is aan zijn krant in de ochtend dat hij er niet aan moet denken om hem pas in de loop van de middag in de bus te krijgen – zelfs al zou die helemaal (?) geactualiseerd zijn.
We kunnen in elk geval vaststellen dat AD-lezers niet worden aangemoedigd om voor de middag te kiezen.
Hier bestaat een theorie over en die luidt dat de uitgever de middageditie van AD/Rotterdams Dagblad het liefst zo snel mogelijk wil afschaffen. Vanuit bedrijfs-economisch standpunt is dat zo gek niet: die krant moet worden gemaakt, gedrukt en verspreid. Hoe minder mensen voor een krant in de middag kiezen, hoe eerder die middagkrant zonder al te veel gezichtsverlies kan worden opgeheven.
Door de middageditie zijn nog wat extra arbeidsplaatsen behouden gebleven, dus ik zou zeggen: lxc3xa9xc3xa9s die krant juist ’s middags!

4 gedachtes over “Ochtend- of middagkrant

  1. Er is geen sprake van het verdwijnen van de middageditie. Waar dit vandaan komt is mij een raadsel. Het is trouwens vannacht niet zo best gegaan met de nieuwe krant 😦 😦 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s