Ben Knapen weer journalist

Rotterdam, vrijdag – Ben Knapen (53), tot voor kort als lid van de Raad van Bestuur van PCM verantwoordelijk voor de boekendivisie, wordt weer journalist. Hij zal zich als freelance correspondent Zuid-Oost-Azixc3xab van NRC Handelsblad vestigen in Jakarta. Vanuit de Indonesische hoofdstad gaat hij met ingang van komende maand een column schrijven over de economie en de politiek van Azixc3xab. Het echte correspondentenwerk pakt hij waarschijnlijk in januari op.
Ben Knapen was in 1990 van NRC Handelsblad de jongste hoofdredacteur ooit. In 1996 maakte hij de opmerkelijke overstap naar Philips. Hij was daar directeur concernvoorlichting, maar al na twee jaar moest hij Eindhoven verlaten. Hij trad toe tot de Raad van Bestuur van PCM, het in die tijd sterk expanderende uitgeefconcern dat op De Telegraaf na alle landelijke kranten uitgaf. De M staat voor de boekenpoot Meulenhoff.
Eerder was Knapen correspondent, voor NOS-journaal en NRC, in Bonn en Washington.

4 gedachtes over “Ben Knapen weer journalist

  1. Onlangs heb ik een artikel van de hand van Ben Knapen in NRC gelezen, over de Duitse verkiezingen.

    Daar wordt je dan toch wel even stil van … want er staat echt niets in.

    In zo’n artikel wordt alleen herkauwd, maar er wordt niet zelfstandig gedacht. Zo’n artikel is een echte sluitsteen voor de geest.

    Lijkt mij dus dat Knapen prima past in het NRC Handelsblad-team. Die krant (NRC) moet het toch vooral hebben van snob-appeal, en hoort eigenlijk thuis in het rijtje Gucci, BMW en Armani.

    Ik dacht dan ook altijd dat PCM stond voor “Politiek Correcte Media”. Blijkt nu dat die M voor Meulenhoff staat … ach zo leer je elke dag weer wat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s