Wethouder veiligheid verdwijnt

Amsterdam, zaterdag – Live-uitzending bij BNR. Ze kwam íets te laat, droeg een opengewerkte witte zomerbroek die haar op het stadhuis op een waarschuwing van een beveiligingsman was komen te staan (‘Er wordt over u geroddeld’) en legde een verfrissende openheid aan de dag waardoor ze, naar eigen zeggen, wel weer ruzie zou krijgen.

Marianne van den Anker (34) vertegenwoordigt bepaald niet mijn politieke kleur, maar ik heb wel bewondering voor de flux de bouche waarmee ze haar rechtlijnige stellingen poneert. Die komen er in essentie op neer dat de mens slecht is, zeker de allochtone mens, zodat alleen krachtdadig (lees: repressief) optreden door de overheid meer veiligheid garandeert.

Aangezien geen enkele burger te vertrouwen is, moet iedereen voortdurend in de gaten worden gehouden.

De Rotterdamse wethouder van veiligheid (en volksgezondheid en emancipatie) vertelde dat het college van b en w onlangs door de politie is ingelicht over de aanwezigheid van ‘foute elementen’ in het jeugdwelzijnswerk die bezig zijn om moslimjongeren te brainwashen en zodoende te ronselen voor de jihad. Perk daarom de vrijheid van godsdienst in, zegt Marianne van den Anker, een opvatting die op gespannen voet staat met de Nederlandse grondwet.

Zo kwam de wethouder met meer one-liners. Sluit de harde kern van drugsverslaafden op en geef ze dagelijks hun portie. De overheid is dom. De politiek is door en door verrot en verziekt. De wethouder van veiligheid zit in een rotpositie.

Ze zei trouwens dat er in de komende periode (na de gemeenteraadsverkiezingen in maart) in Rotterdam geen wethouder van veiligheid meer komt, wat volgens mij nieuws is.

23 gedachtes over “Wethouder veiligheid verdwijnt

 1. Laten we er nog een kettingbrief van maken!!!!

  Bill Gates verdeelt zijn fortuin!!!!

  Rotterdam, donderdag – Laatst kreeg ik van iemand een doorgestuurde (om niet te zeggen: geforwardete) e-mail waarin melding werd gedaan van het heuglijke feit dat Bill Gates was begonnen met het verdelen van zijn miljarden.
  Als ik daarvan een graantje wilde meepikken, hoefde ik de e-mail alleen maar door te sturen (om niet te zeggen: te forwarden) naar twintig mensen uit mijn adresboek, niet meer, niet minder.
  ‘Zie dit bericht alsjeblieft niet als een geintje,’ anticipeerde de mij onbekende oorspronkelijke afzender – een zekere ‘Ikke’ – op de gezonde argwaan van de ontvanger.
  Voordat de e-mail bij mij terechtkwam, was hij al langs veel adressen geweest. Het voordeel van dit soort moderne kettingbrieven is dat je zonder moeite een schat aan e-mailadressen in handen krijgt die nog wel eens van pas kunnen komen.
  Behalve op argwaan zinspeelde het bericht ook op de spijt die je achteraf zou krijgen als je vrienden allemaal baadden in de miljoenen van Bill Gates terwijl jij zo stom was geweest om niet op de e-mail in te gaan.
  Waarom dit alles?
  ‘Als je dit e-mail bericht doorstuurt naar je vrienden en bekenden kan Microsoft het “lint van berichten” volgen en doet dat ook als je (als Microsoftgebruiker) het bericht binnen een week doorstuurt. Voor elke persoon aan wie je het e-mail bericht doorstuurt, betaalt Microsoft je $ 245 en voor elke persoon die jou dat bericht weer terugstuurt betaalt Microsoft je nog eens $ 243 en voor elke 3e persoon die het bericht ontvangt betaalt Microsoft nog eens $ 241.’
  Dat kan snel oplopen.
  Wel eng, dacht ik nog, dat Microsoft op die manier mijn mailverkeer volgt. Het zou me trouwens niks verbazen als juist dat aspect van het bericht op waarheid berustte.
  ‘Binnen 2 weken neemt Microsoft dan contact met je op om je om je adres te vragen en stuurt je een cheque toe.’
  ‘Ikke’ besloot met de mededeling dat hem/haar een cheque van $ 24.800 was toegestuurd. ‘Als er iemand is die zich deze luxe kan permitteren is, is het Bill Gates wel. En voor hem zijn het eigenlijk gewoon marketingkosten.’
  Niet op reageren, Lena, denk ik dan, maar eerlijk gezegd knaagt wel het gevoel: stel nou dat het wél waar is.
  Gisteren kwam een mailtje van ‘het Microsoft team’. Het kwam zo te zien uit Frankrijk (yahoo.fr), maar in de afzenderregel stond: ‘Meine Danke’. Of ik even het nummer van mijn creditcard en mijn naam en adres wilde doorgeven via de (onbeveiligde) link http://actie.microsoft.123.com, dan zouden ze het geld storten.
  Maar ik heb helemaal niet aan die ‘actie’ meegedaan!
  Een schoolvoorbeeld van phishing lijkt me dit. Want behalve dat je via die link wordt uitgenodigd om je creditcardgegevens prijs te geven, wordt er op die manier misschien ook wie weet wat voor vuiligheid op je computer gexefnstalleerd zodat je hebzucht je heeft gedegradeerd tot sitting duck.
  Voor de zekerheid toch even mijn vrienden bellen. Als Bill Gates hen wel degelijk vorstelijk heeft beloond, mag ik misschien komen uithuilen.

 2. en al geld gekregen ??? xD
  zelf bil gates heeft niet genoeg geld ervoor om deze mail te gaan betalen aan iedereen die dit dign door stuurt WHOZES
  kijk maar fv rekenen !!

  Voor iedereen die deze e-mail doorstuurt zal Microsoft jullie 245 euro
  betale
  Voor iedereen die dit bericht doorgestuurd heeft en die mensen sturen hem op
  hun beurt door, krijgen jullie 243 euro van Microsoft.

  Voor de derde persoon die dit bericht ontvangt krijgen jullie 241 euro van

  dit samen is 729 euro
  nou en iedereen heeft wel 30 man in zen msn lijst dus 30 x 792= 21870 euro en nu eens kijken
  als heel nederland mee doet
  21870×17.000.000= 371790000000 EURO !!!!
  ————————————————————
  Het immense fortuin van Bill Gates – geschat op 47 miljard dollar
  ————————————————————-
  miljoen = 1.000.000
  tienmiljoen = 10.000.000
  honderdmiljoen = 100.000.000
  miljard = 1.000.000.000.
  triljoen = 1.000.000.000.000
  triljard = 1.000.000.000.000.000

  het bedrag dat hij aleen al aan nederland kwijt zou zijn als iedereen mee zou doen zal al teveel voor hem zijn want dat bedrag heeft 11 nullen
  dus zou hij bijna een triljoen euro aan nederland moeten betalen !! die is gek xD

  zullen we spanje der bij optellen want er gaat ook rond
  dat het een spaanse mail zou zijn geweest :p
  haha sommige mensen ….
  wat je ze alemaal wel niet kan wijs maken xD

 3. @ Thomas: Zeker niet!
  Die mail krijg ik zo jaarlijks eens in mijn mailbox. Zoals je al kon lezen in het rekensommetje hierboven (van ongeveer een jaar geleden) : Het is onmogelijk!

 4. haha, heb het geprobeerd, en het is echt gelukt!! kreeg een mail(in engels) waarin stond dat ik mijn gegevens moest invullen. een week later kreeg ik in mijn bus een cheque van maar liefst 18 457 euro!! ik ben nog nooit zo gelukkig geweest, met dit geld kan ik eindelijk mijn huis verder inrichten. Bedankt Bill!!! Probeer het iedereen, t’is gratis en heeft geen virussen dusja waarom niet proberen??

 5. ik heb het nu voor de 2keer geprobeerd en nu maar eens kijken ik denk eerlijk gezegt dat GK wel gelijk heb maar waarom lukt het dan bij sommige mensen dan wel??
  ik wil ook wel zn bedrag!!!!
  kan ik eindelijk wat breder leven, als altijd op je geld moeten letten.

  al is het maar een paar duizend euro.. ik ben er blij mee zelfs met een paar honderd, hoop dat ik nu ook eens geluk heb

 6. verdorie, kreeg er net weer 1 ! wat is dat stront vervelend zeg, en al die mensen die er ook intrappen… niet te geloven wat een domme mensen er bestaan

  @ Seba, geloof je het zelf ? wat probeer je nou ?

 7. Bill Gates Is Sharing His Fortune!
  SUMMARY: Sorry, folks. Microsoft and AOL have not merged, they’re not conducting an email beta test, nor has Bill Gates decided to share his hard-earned fortune with people who forward silly chain letters.
  Description: Email hoax
  Circulating since: Sep. 1999 (this version)
  Status: False virus starting on 31-12-2009 time 0.00 for everyone they send it.
  Bill Gates virus,virus,virus,virus,virus

  Official statement from Bill Gates:
  Even more annoying than spam, in some respects, are hoaxes. I’m acutely aware of this because my name was recently attached to a hoax email message that was widely distributed.

  People embellished the fraudulent email over time, as it was forwarded from electronic mailbox to electronic mailbox, but an early version read this way:

  “My name is Bill Gates. I have just written up an e-mail tracing program that traces everyone to whom this message is forwarded to. I am experimenting with this and I need your help. Forward this to everyone you know and if it reaches 1000 people everyone on the list will receive $1000 at my expense. Enjoy. Your friend, Bill Gates.”

  The bogus message was widely forwarded, which surely led to some disappointment from people who hoped to receive $1,000 for passing along what was essentially a chain letter.

  — From “On Spam: Wasting Time on the Internet,” published in 1998

 8. Voor degene die het nog niet weten, of liever gezegd, voor degene die dom willen blijven, Bill Gates gaat jullie echt geen geld sturen!!
  Dit soort kettingbrieven heeft maar een doel: meer spam. Dit is een succesvolle manier voor internet marketeer om email adressen te verzamelen, koekje van eigen deeg. Denk hier maar eens over na!

 9. ik heb het nog niet geprobeerd maar al die mensen die hier zeggen ik heb het geprobeerd het werkt niet dus als je hier in gelooft ben je echt dom. wat ben je zelf dan de grootste sukkel of niet want je bent er zelf al in getrapt

 10. Hee..
  t is echt ongelofelijk goed! Ik heb gewoon net een bedrag gekregen van 85000!
  En dat door alleen even wat door te sturen.. echt het proberen waard dus!

 11. Niet normaal ik krijgt nu net een check van 100.000 euro in de brievenbus, echt waar(serieus echt waar hoor, ik lieg niet, doe ik nooooooooooit). nou ik ga direct maar even shoppen. waauw zeg. leipe shit ouwe!

 12. HET WERKT ECHT!!!!! HET IS GEEN BULLSHIT!!! IK HEB NET EEN CHECUE ONTVANGEN VAN 21138 EURO! NOU KAN IK EINDELIJK DIE C4 ULTRA TNT EXPLOSIEF KOPEN, OM ALLE MENSEN DIE ZO DOM ZIJN DIT TE GELOVEN, HELEMAAL NAAR DE KANER TE HELPEN

  cheers

 13. hee….
  ik ken heel veel vriendeen die ook hebben gestuurt en hun zeggen dat die mail ook bullshit is en als microsoft dat zou doen dan zou hun bedrijf binnen zowat 10 dagen fallied gaan!!! en alsnog als ze al jou mailtjes gaan checken op dat ene (…) kettingbriefje dan zouden ze niet eens tijd hebben voor windows 7 en dan zouden ze stoppen. DENK DAAR MAAR OVER NA SUCKERS!

 14. ik heb het NIET geprobeerd omdat ik er gewoonweg niet in geloof… komaan,.. waarom zou iemand zijn rijkdom willen verdelen!!! ik vind het grappig dat ik deze mail al veel in mn mailbox gehad heb van mensen waarvan ik dacht dat ze toch wat meer snugger waren..

 15. haai nou ik heb er ok aan mee gedaan en nu kreeg ik opeens een mailtje waarin ik mijn adres en telefoon nummer moet geven geen bankrek nummer enz?
  en een koerier komt mn cheque brengen?? ben beniewd haha

 16. Het is ongelovelijk!
  Ik heb de mail doorgestuurd naar 3 personen en een bedrag onvtvangen van wel
  **** x80 1.656.859,18 ****

  En dat geloven sommigen weer niet en een doorstuurmailtje wel…
  Uhm…

 17. OPROEP:

  wil iedereen die een betaling heeft ontvangen, een kopie van de cheque of de overschrijving mailen?

 18. als bill gates uberhaupt zijn fortuin zou willen verdelen dan zou hij dat niet aan een stelletje rijke nederlanders doen..
  dan geeft hij geld aan de mensen die het echt nodig hebben..
  grappig hoe mensen van alle leeftijdsgroepen hierin kunnen geloven..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s