Bob Dylan's 115th dream

Rotterdam, dinsdag – De hele nachten spookten er liedjes van Bob Dylan door mijn kop. ‘Baby, let me follow you down.’ ‘Blowing in the wind.’ ‘Only a pawn in their game.’ ‘With God on our side.’Op BBC 2 gisteravond naar het eerste deel van No direction home gekeken, de documentaire film van Martin Scorcese over de beginjaren van Dylan; vanavond om tien uur zit ik weer klaar voor deel twee.
Ik kan me niet herinneren ooit eerder een interview met Bob Dylan te hebben gezien en hem daarbij nog zien lachen ook.
Scorcese bevestigt het beeld dat Dylan van zichzelf schept in Chronicles. (Waar blijft daarvan deel twee?) Niet het beeld van een eenling die als een don quichotte tegen de windmolens vecht, maar dat van een muzikant die zichzelf stevig wortelde in de traditie van de Amerikaanse muziek. Dat hij protestzanger werd genoemd, en woordvoerder van zijn generatie, waren bedrijfsongelukken. Waar Dylan het natuurlijk zelf naar maakte, want in zijn liedjes klonk wel degelijk de echo van het protest door waarmee de jongeren van toen zich roerden.
Wat een zegen trouwens dat de relatie met Joan Baez uiteindelijk op niets is uitgelopen. Je moet er toch niet aan denken om naar een elpee met duetten Dylan-Baez te moeten luisteren!? Tenenkrommend, dat gezamenlijk optreden op het Newport Folk Festival in 1963.
Waar ik ook blij om ben is dat ik geen digitale televisie van KPN heb, want onder de vijfentwintig zenders die ze doorgeven geen BBC 1 en 2.
Weliswaar heb ik de (Amerikaanse) dvd van No direction home vorige week al in de winkel zien liggen, dus waar heb je televisie xc3xbcberhaupt nog voor nodig, maar die kostte € 30. Na vanavond heb ik de film ook op twee dvd-r-schrijfjes die mij zoiets van vijfendertig cent het stuk hebben gekost.

Een gedachte over “Bob Dylan's 115th dream

  1. Ik ben er gisteren ook eens goed voor gaan zitten, en kijk al uit naar vanavond!
    Heel graag zou ik ook in het bezit komen van de film.
    Heb jij de film rechtstreeks van TV opgenomen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s