Toen al een tabloid

Rotterdam, zondag – Als kind heb ik van Pietje Bell alle boeken gelezen, misschien wilde ik daarom wel journalist worden. Want in zijn vlegeljaren stond Pietje bijna dagelijks in de krant en eenmaal de korte broek ontgroeid werd hij zelf journalist.
De Pietje Bells die ik las waren de Kluitman-pockets, gexc3xafllustreerd door Guus Verstraete, die ook – zo bleek me later – andere uitgaven van Kluitman van tekeningen voorzag.
Kruimeltje, ook van Van Abcoude, heb ik trouwens ook gelezen.
Intussen natuurlijk de films gezien en vanmiddag in het Nieuwe Luxor Pietje Bell, de musical.
Wat kan ik er over zeggen? Mijn dochter, nog net zes, genoot met volle teugen. Zelf stoorde ik me aan de losse eindjes die aan het slot overbleven. Ook vond ik dat de productie heel erg leunde op achterhaalde musicalideexc3xabn – maar misschien is dat wel wat musical is, een achterhaald idee. Artistiek dan, bedoel ik. Commercieel gezien zit het wel snor, dus het wachten is nu op De Kameleon, de musical.
En natuurlijk op Pietje Bell, de film van de musical.
Enfin, Johnny Kraaijkamp jr als drogist Geelman was geweldig.
Wat mij het meest opviel in de musical was dat de krant die de streken van Pietje Bell telkens in chocoladeletters op de voorpagina bracht, het Rotterdamsch Nieuwsblad, toen al een tabloiduitgave was!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s