Denken aan Kuifje

Rotterdam, zondag – In De geheimzinnige ster, uit 1941, het tiende officixc3xable Kuifje-avontuur als we de oer-Kuifje, Kuifje in het land van de Soviets, voor het gemak niet meerekenen, is het onverklaarbaar warm. Op een van de eerste pagina’s (moet ik uit mijn hoofd zeggen: ik heb het album hier niet bij de hand) wordt zelfs het einde der tijden aangekondigd. Uiteindelijk blijkt een komeet de veroorzaker van de uitzonderlijke weersomstandigheden – geloof ik, want het is lang geleden dat ik het boek heb gelezen. Misschien moet ik alle Kuifjes maar weer eens aanschaffen. Voor de zoveelste keer.
Ik moet de laatste weken vaak aan De geheimzinnige ster denken. Ik kan me niet herinneren dat het eind oktober ooit zo warm is geweest dat je in T-shirt naar de stad kon fietsen.
Bijna doemt het perspectief op van een borrel in de open lucht op mijn verjaardag.
Er dwarrelen blaadjes van de bomen, dus het is onmiskenbaar herfst, maar het vallen gaat niet gepaard met windstoten en hagelbuien: dit is vallen met ijdele kreetjes.
Van mij mag het tot half februari zo blijven, hoewel mijn fraaie Paul Smith-winterjas dan werkloos aan de kapstok moet hangen – wat weer zonde is van de investering (ook al is die in de uitverkoop gedaan).

2 gedachtes over “Denken aan Kuifje

  1. Het is raadselachtig waarom het op de pagina’s Rotterdam-Stad zo vaak over die buitengewesten moet gaan.

    Nou dat komt omdat het nog steeds niet op orde is bij het AD, vermoed ik zo.

    Hoe gaat het trouwens met nrc.next. Weet jij daar iets meer van?

  2. Gek dat inwoners van Rhoon en Poortugaal (voor hen die het niet weten: gelegen op een steenworp afstand van Rotterdam) er nooit over klagen dat hun hele krant vol staat met lokale Rotterdamse nieuwtjes. Zouden zij een breder wereldbeeld hebben dan meneer Van Dijl, journalist? Er is meer dan Rotterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s