AD TV = Volkskrant Nieuwsvideo

Rotterdam, maandag – Ooit had PCM grote verwachtingen van het web. Er werden miljoenen gestoken in het internetbedrijf PIM en er zou een overkoepelende nieuwssite komen die de toen nog bescheiden sites van de individuele PCM-dagbladen overbodig zou maken.
Het plan stuitte op bezwaren van de afzonderlijke kranten want die wilden ook op internet hun eigen identiteit bewaken.
Toen internet een geldverslindende hype (b)leek, trok PCM zich haastig terug: alle internetactiviteiten werden op een laag pitje gezet.
Oud-AD-hoofdredacteur Peter van Dijk die PIM zou opstoten in de vaart der volkeren werd bedankt voor zijn inzet en zijn briljante ideexc3xabn en woont sindsdien in Frankrijk.
De afzonderlijke PCM-kranten bouwden hun sites uit, ieder op eigen manier, ieder met eigen prioriteiten – ieder natuurlijk ook met nadruk op de eigen identiteit, want binnen een concern met vier landelijke dagbladen is de eigen identiteit het ultieme unique selling point.
Alle mogelijkheden van internet worden benut. Het AD pretendeert de beste 24-uurs-nieuwssite te zijn, NRC Handelsblad brengt een per artikel aanklikbare digitale editie van de papieren krant.
Des te opmerkelijker dus dat het aanbod op de sites naar elkaar toegroeit. Trouw maakt gebruik van de nieuwsdienst van Novum, maar AD en Volkskrant (via de Nieuwsklikker) verspreiden allebei dezelfde ANP-nieuwsberichten.
Wat op de AD-site als AD TV wordt gebracht en bij de Volkskrant Nieuwsvideo heet, biedt precies dezelfde nieuwsclips aan. In de montage is geen onderscheid te zien tussen items van het AD of van de Volkskrant, zelfs de reclame waar je vooralsnog niet aan kunt ontkomen (daar verzinnen we nog wel iets op), is op beide sites dezelfde.
Het is me al eerder opgevallen dat als het AD Magazine een modespecial heeft, het Volkskrant Magazine diezelfde week ook aan mode doet.

2 gedachtes over “AD TV = Volkskrant Nieuwsvideo

  1. Heeft het nieuwe AD ueberhaupt wel een eigen identiteit?

    Van Trouw, de Volkskrant en het NRC kan je dat wel zeggen, maar van het AD??? Het enige dat ik kan bedenken is ‘Sportwereld’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s