De grootste oliebol van Nederland

Rotterdam, woensdag – Charlie wilde wel een oliebol, zei ze toen we na de film (Kabouter Plop en het vioolavontuur – jawel!) naar huis fietsten.
‘Het zal wel druk zijn’, zei ik.
Want vanochtend bleken de oliebollen uit de kraam bij ons in de buurt in de AD-oliebollentest wederom uitgeroepen tot de beste van Nederland. In vorige jaren leidde dat tot lange rijen wachtenden die zich tot ver in de zijstraten van de Heemraadssingel slingerden.
Nu zag ik al vanuit de verte een enorme opblaasoliebol boven de kraam hangen. Naast de kraam stond een draaiorgel opgesteld – net zo’n oud-Hollandsch verschijnsel als de gebakskraam zelf.
Met de drukte viel het nog mee, maar er stonden toch te veel mensen om voor xc3xa9xc3xa9n enkele oliebol achter aan te sluiten.
Het winterlicht veegde prachtig over het tafereeltje, maar toen ik thuiskwam om mijn camera te halen was het alweer bijna donker. Het is december, nietwaar.

2 gedachtes over “De grootste oliebol van Nederland

  1. Ach, ja. Oliebollenjournalistiek van een ooit gezaghebbende krant die maar niet de grootste van het land kan worden. En dan heb je zo’n scoop om je te kunnen profileren. Proficiat AD, eindelijk weer ‘ns in het brandpunt van de belangstelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s