En nu weg met Balkenende c.s.

Rotterdam, zaterdag – Met een regering als de onze heb je geen terroristen of criminelen nodig om je bedreigd te voelen. Het AD zet vanochtend alle maatregelen op een rijtje die het de overheid mogelijk maken om de gangen van haar burgers na te gaan. (De site van het AD staat helaas geen links naar artikelen toe.) Die maatregelen gaan ver, en waar ze de overheid niet ver genoeg gaan, worden wetsvoorstellen ingediend en nagenoeg geruisloos door de Tweede Kamer geloodst die van het woord ‘privxc3xa9leven’ een ledig begrip maken.
Wat nu al kan, is veel en veel ernstiger dan wat George Orwell in 1948 voorspelde over hoe het er in de wereld anno 1984 aan toe zou gaan.
We zijn dan ook alweer tweexc3xabntwintig jaar verder en, o meneer, ze zijn zo knap tegenwoordig.
Onze eigen overheid vertrouwt ons niet meer.
Onze eigen overheid is bang van ons.
Onze eigen overheid verdenkt ons.
Dat is waarschijnlijk ook de echte reden waarom we op straat Nederlands moeten spreken: de overheid luistert mee en wil graag verstaan wat we zeggen.
Ik zou wel naar het buitenland willen, maar welk buitenland?
‘Vluchten kan niet meer, ik zou niet weten hoe.’
Ik steun Emile Fallaux, hoofdredacteur van Vrij Nederland, in zijn streven om dit onzin-kabinet van schijtebroeken vervroegd naar huis te sturen. Door de lulkoekerij van Balkenende, Verdonk, Donner, Remkes en hoe ze in godsnaam allemaal heten mogen, viert een soort nieuw provincialisme in Nederland hoogtij. In dat klimaat kan zoiets idioots en in essentie discriminatoir en racistisch (lees Ilja Leonard Pfeijffer in NRC Handelsblad van gisteren) als de Rotterdam Code ontstaan.
De tweede V van VVD stond toch voor ‘vrijheid’? De D van het CDA was toch van ‘democratisch’? Net als die van D66?

Een gedachte over “En nu weg met Balkenende c.s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s