Waar we bijna hadden gewoond

Rotterdam, zondag – Vincent verrastte ons met het boek Dordrecht voor de verandering. Foto’s van Ego Beket, een uitgave van Boekhandel De Bengel en het Stadsarchief Dordrecht met tekst van Frits Baarda.

‘Het huis dat je bijna had gekocht staat er in,’ zei Vincent.

De foto waar hij op doelde staat ook op het omslag: drie wat ouwelijke jongens van een jaar of tien, elf gooien sneeuwballen naar de fotograaf. Twee dragen lange winterjassen en laarzen, de andere jongen heeft geen jas en halfhoge schoenen.

De foto is gemaakt op de Nieuwe Haven.

Op de achtergrond de takelinstallatie van Straatman waar in de jaren dat ik op de Kuipershaven uitkeek nog schepen in werden gehesen om aan de onderbuik behandeld te worden.

Rechts de huizen op de Aardappelmarkt en achter de linkerarm van de jongen rechts op de foto is inderdaad het huis te zien dat Louise en ik serieus hebben overwogen om te kopen.

Het is het huis waar Vincent zijn vader zijn laatste jaren heeft gewoond.

We hebben er uiteindelijk vanaf gezien omdat er nogal wat aan moest gebeuren, en omdat het een monument is, moest er met heel wat voorwaarden en eisen rekening worden gehouden. Eigenlijk hebben we het gewoon niet gedurfd – zo simpel is het. Als we het – ook financieel – allemaal wat minder somber hadden ingezien, hadden we nu misschien nog in Dordrecht gewoond.

Maar: ik woon alweer bijna zeven jaar naar volle tevredenheid in Rotterdam, de stad waar ik altijd al werkte en waar ik me nu meer Rotterdammer voel dan dat ik Dordtenaar was in Dordrecht.

Een gedachte over “Waar we bijna hadden gewoond

  1. Hoi Frank. Een beetje late reactie misschien, maar ik lees je blog eens in de zoveel tijd ‘bij’ en dus volgt een reactie dan wat later. Maar wat een ontzettend leuk en motiverend stukje over ons! Ik zat net een beetje in een dipje omdat ik die vervelende vrouw van het VMBO moet interviewen, maar nu ik jouw stukje zo lees, ben ik weer helemaal vrolijk. Het is heel motiverend om te lezen dat ons werk en onze inzet gewaardeerd worden. Bedankt! Groetjes, Anne-Marie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s