Metro nu ook op het water


Rotterdam, zaterdag – Aan boord van de tweemastklipper De Dageraad van schipper Alex Nolden is gisteravond in de haven van Lemmer het eerste nummer van de editie Lemmer e.o. van Metro ten doop gehouden. Het is tevens het laatste nummer.

De krant verscheen ter gelegenheid van het afscheid van Jan Dijkgraaf als hoofdredacteur van Metro, een functie die hij vier jaar, twee maanden en vier dagen bekleedde. Met ingang van vandaag is Rutger Huizenga zijn opvolger, met zijn eenendertig jaar de jongste hoofdredacteur van een landelijk dagblad in Nederland: ‘Een goede zaak waar Metro met een jonge redactie een jong publiek wil aanspreken.

‘In zijn afscheidscolumn schrijft Jan: ‘Als de rook bij de abonnementenadministratie van het vernieuwde AD is opgetrokken, zal blijken dat Metro de tweede krant van Nederland is. Met alleen de ouderenkrant De Telegraaf (ook een echte doelgroepkrant trouwens) daar nog boven.

‘Onder het hoofdredactionele bewind van Jan Dijkgraaf steeg de oplage van Metro van 233.000 naar 500.000 exemplaren en het dagelijks aantal lezers van 700.000 naar ruim 1,6 miljoen.

4 gedachtes over “Metro nu ook op het water

  1. Eh, Jan, omdat ik rondrijdend in Lemmer niet xc3xa9xc3xa9n McDonalds heb gezien, geen postkantoor, geen NS-station, geen metro, geen tram, geen bus, geen Free Record Shop – en ik me nauwelijks kan voorstellen dat jij dan maar de editie Lemmer huis-aan-huis zou bezorgen…

  2. Terwijl de enige weg om Lemmer per gemotoriseerd voertuig te bereiken de afslag op de A6 is, waar aan de voet een grote gele M lelijk staat te zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s