Welkom in Schiedam…

Rotterdam, zondag – ‘Welkom in Schiedam,’ leest het bordje op de Rolbrug over de Schiedamse Schie, maar het zijn loze woorden, want de brug ligt zo laag dat Steve’s sloep er niet onderdoor kan en bediend wordt het obstakel pas om zeven uur. Het is rond vier uur in de middag. De tocht van Woubrugge naar Schiedam, de nieuwe thuishaven van zowel Steve als zijn boot, is bijna volbracht. Een half uur varen, drie kwartier misschien, scheidt ons nog van het eindpunt.
Maar de brug die ons welkom heet in Schiedam is onvermurwbaar. We proberen hem met wat duwen en trekken te passeren, maar de sloep is net een centimeter of wat te hoog. We zitten vast onder de roestige onderkant van de brug en moeten bukken om onze koppen niet te stoten. Voorzichtig botsen we ons achteruitvarend los.
De alternatieve route voert door de Delfshavense Schie en de Coolhaven naar de Parksluizen die om vijf uur worden bediend – dat kunnen we halen. Vervolgens een stukje over de Nieuwe Maas en dan Schiedam in via de Buitensluis.
Hoe laat gaat die open?
Zeven uur.
Welkom in Schiedam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s