Zoete momenten

Revolver_1Rotterdam, maandag xe2x80″ The Beatles en ik. Daar kan ik wel eens een uurtje over nadenken. Zeker als Paul McCartney zoxe2x80x99n onwaarschijnlijke leeftijd heeft bereikt. Dat hij nu vierenzestig is, is nog tot dxc3¡xc3¡r aan toe xe2x80″ maar aangezien xe2x80x98time waits for no onexe2x80x99 (om andere vrienden te citeren) ben ik zelf ook allang niet meer de vijftienjarige die ik was toen ik xe2x80x98When Ixe2x80x99m 64xe2x80x99 voor het eerst hoorde.
Iemand vroeg me laatst wat mijn eigenlijke leeftijd is. Voor mijn gevoel ben ik heel lang zestien gebleven, de leeftijd die ik had toen mijn vader xe2x80″ ook al weer zo onbegrijpelijk lang geleden xe2x80″ overleed.
Mijn vader: nog niet in de bxc3xbaxc3xbart van de vierenzestig was hij. Ik ben alweer jaren ouder dan hij ooit is geworden.
Wat eigenlijke xe2x80″ ik geloof dat Harry Mulisch spreekt van absolute xe2x80″ leeftijd betreft, ben ik intussen misschien zeventien, achttien. Of nog steeds zestien.
Of: veertien.
Dan zou ik dus jonger zijn geworden. xe2x80x98I was so much older then, Ixe2x80x99m younger than that nowxe2x80x99 xe2x80″ ik citeer graag vrienden van mij.
Het is een feit dat 1966 mijn jaar was.
Het jaar waarin alles tegelijk gebeurde. Meisjes, muziek. Geen wonder dat ik bleef zitten xe2x80″ hoe kon iemand naar meneer Rogaar luisteren als elk moment de nieuwe single van The Beatles kon uitkomen?
In de zomer van 1966 kwam Revolver uit. We waren met vakantie in Breskens, iets wat ook toen al moeilijk op te brengen was voor een veertienjarige. Mijn vader moest een dag terug naar Dordrecht om zijn handtekening te zetten onder de koopacte van ons nieuwe huis. Ik mee om bij Simo op de Voorstraat de nieuwe elpee van The Beatles te kopen, er snel mee naar ons huis te fietsen en hem op mijn pick-up van Philips te draaien en te draaien en te draaien.
Gelukzalige momenten.
Tot we terugkeerden naar Breskens, de liedjes in mijn kop.Ik was veertien en het leven vol beloften van schoonheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s