Da's tipi's!

Moissac, donderdag – Vanochtend vroeg stond de zon weer schijnheilig aan de hemel, maar de aarde voelde nog vet onder onze voeten als om ons te herinneren aan de uit het niets opkomende donderstorm die gisteren door de vallei van Roussel raasde en in zijn woede een van de tipi’s op het terrein van Wil en Petra Kouwenhoven de lucht in wierp.

We waren er niet bij, want we waren van een tochtje onderweg naar ons tijdelijke onderkomen – in de hoop nog een duik in het zwembad te kunnen nemen. Maar het werd hoe langer hoe donkerder en aan de bomen zagen we hoe hard het waaide.

23_juli_2006_129Onze tipi had de storm doorstaan: alleen wat touwtjes geknakt en wat plasjes water op de vloer.

Ik weet niet hoe je het anders zou moeten noemen dan kamperen, een week in een tipi wonen. Edelkamperen wat mij betreft.

Wie mij kent, weet dat ik geen kampeerder ben. Elke ochtend stijf en stram uit een tent kruipen is niets voor mij. Maar dit bevalt heel goed.

Die Kouwenhoventjes, die een jaar geleden hier zijn neergestreken en nu ik geloof zo’n zeven tipi’s op hun heuvel hebben staan, hebben de zaken goed voor elkaar: ik zal er later nog uitgebreider over uitweiden. Aan zo’n plotselinge storm kunnen ze natuurlijk ook niets doen. Gisteravond werd het gescheurde zeildoek van de omgewaaide tipi al gerepareerd, vandaag is hij opnieuw opgezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s