Bouwen of slopen is de bouwputkijker gelijk

Hpim6349 Rotterdam, maandag – In andere steden zal het fenomeen ook wel bestaan: de bouwputkijker. Mannen van gevorderde leeftijd, gepensioneerd, werkloos. Vaak een wat gepijnigde blik: ergens schuilt verdriet. Waarschijnlijk heeft hun vrouw die ochtend gezegd: ‘Ga jij maar eens de straat op, want je loopt in de weg.’
Het soort man dat door Simon Carmiggelt zo pijnlijk scherp werd beschreven.
Misschien was Carmiggelt zelf ook wel zo’n man.
In de categorie bouwputkijker valt ook deze man die ik vanochtend omstreeks half negen in de Hoogstraat zag. Op zijn brommer gezeten keek hij naar de voortgaande sloop van het lelijkste gebouw van Rotterdam ooit, het voormalige hoofdkantoor van de PTT op de kop van de Botersloot tegenover de Centrale Bibliotheek. Het slopen is al maanden aan de gang: het lijkt wel alsof het gebouw uit massief beton was gegoten.
Slopen is natuurlijk het tegenovergestelde van bouwen, maar dat maakt bouwputkijkers weinig uit. Ze moesten immers toch de straat op. Alsof ze daar niet in de weg lopen.

Een gedachte over “Bouwen of slopen is de bouwputkijker gelijk

  1. Ik hoop dat er binnenkort een nieuwe krant wordt opgericht die linkser of progressiever is dan de Volkskrant en die goed leesbaar is voor iedereen. De ongelooflijke armoede in de wereld, het enorme aantal Aidsdoden en de enorme inkomensverschillen zijn onderwerpen die bij het alle mensen onder de aandacht moeten worden gebracht. Dit vind ik het belangrijkst met het zo klein mogelijk houden (liefst verdwijnen) van fascisme en het terugdringen van discriminatie. Natuurlijk moet ook de natuur goed blijven en is het milieu ook belangrijk. Daarnaast denk ik moet een nieuw op te richten krant ook zijn neus niet ophalen voor eenvoudige onderwerpen zoals humor, uitgaan, vakantie, entertainment en andere zaken die heel veel mensen aanspreken, zonder ranzig te worden. De Volkskrant is te moeilijk voor veel mensen. Er ligt dus een enorme mogelijkheid bij de gewone mensen die nu de Telegraaf lezen of geen krant. Wanneer deze mensen bereikt kunnen worden dan kan een blijvend rechtvaardige maatschappij ontstaan. In ieder geval vormt een eenvoudige progressieve krant xc3xa9xc3xa9n van de pijlers voor een betere rechtvaardiger maatschappij zonder autoritair of belerend te zijn. Gewoon de feiten zoals die er zijn. Ik weet zeker dat de meeste mensen hun medemens ook een prettig leven gunnen. Als ze maar op eenvoudige manier wordt duidelijk gemaakt hoe oneerlijk en afschuwelijk de situatie voor veel mensen is. Misschien is dit een idee voor een doorstart van het Vrije Volk als landelijk dagblad of anders voor een nieuw op te richten krant. Ik hoop dat ook snel progressieve mensen met verstand van ondernemen en financixc3xabn deze ideexc3xabn krijgen en het in de praktijk wordt gebracht want persoonlijk verwacht ik er heel veel van.

    Marxc3xa9na

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s