Mystisk trxc3xa6k pxc3xa5 mit BIJkort

BijcardRotterdam, woensdag xe2x80″ Eigenaardige afschrijving op mijnBIJcard. Op 23 oktober zou er een transactie ter waarde van 108,99 dollar hebbenplaatsgevonden met MVP Egolf Country Clu, gevestigd in Saint Louis, USA.
St. Louis, waar Chuck Berry vandaan komt.
Maar ik heb niets bij hem besteld en ik kan me nietherinneren dat ik vorige week maandag zaken heb gedaan met een bedrijf dat MVPEgolf Country Clu heet, of Country Club, want ze korten bij de BIJcard graagaf.
Toch twijfel ik altijd in de eerste plaats aan mezelf.Heb ik voor zoxe2x80x99n bedrag iets op internet besteld?
Maar wat dan?
Vorige week maandag zat ik in Frankrijk, heb ik xe2x80x99s ochtends debeide interviews voor Metro Amsterdam (Jort Kelder) en Metro Rotterdam  (Fatima Moreira de Melo) doorgegeven, ben ik met Charlieen haar nichtje gaan wandelen in het Fxc3xb4ret de Bercxc3xa9 (xe2x80x98survivalenxe2x80x99 xe2x80″ de meidenvonden het leuk om door de sloot met herfstwater te lopen: volle laarzen!) en hebben we xe2x80x99savonds geborreld, gegeten en rond de tafel de polonaise gedanst bij Theoen Chantal xe2x80″ ik kan me geen in de papieren lopende internetsessies herinneren.

Googlen op MVP Egolf Country Club brengt sites aan het lichtdie zich xe2x80″ voor zover ik kan nagaan xe2x80″ bezighouden met fundraising, onderzoek,scamming (?), sport, online gaming: sites, kortom, waarop ik niets te zoekenheb.
Er schijnen ook mensen te bestaan die Egolf heten.
In een discussiegroep kwam ik dit bericht van 29 oktober tegen:

xe2x80x98Jeg bruger Norman Firewall og virusskanner, suppleret medAdAware, samt automatisk opdatering af WinXP.

Jeg har handlet pxc3xa5 Ebay via Paypal uden problemer igennemlxc3xa6ngere tid.
Pludselig opdager jeg et mystisk trxc3xa6k pxc3xa5 mit Visa kort. Derer trukket 108.99 $ af et foretagende jeg intet kender til, nemlig:

MVP Egolf country club
st. louis
u.s.a.

Jeg har straks lukket mit Visakort og bestilt et nyt.
Mit spxc3xb8rgsmxc3xa5l er nu, er der et hul hos Paypal eller ?? Oghvordan sikrer jeg bedst at mit ny kort ikke bliver misbrugt?xe2x80x99

Het is Deens, maar als je een beetje tussen je oogharen doorleest, begrijp je dat dezelfde MVP Egolf Country Club deze Deenseinternetgebruiker hetzelfde bedrag in rekening heeft gebracht via Visa en datook hij zich afvraagt of dat klopt.
Dit gaan we uitzoeken. Onderste steen boven!

13 gedachtes over “Mystisk trxc3xa6k pxc3xa5 mit BIJkort

 1. Ook bij mij is op 23 oktober 108,99 USD afgeschreven (VISA) met omschrijving MVP Egolf country club (Saint Louis). Ik heb geen idee wie of wat daar achter zit. Bovendien weet ik zeker dat ik rond die datum xc3xbcberhaupt geen transacties met Visa heb gedaan. Of de onderste steen boven komt weet ik niet, maar ik ga het wel onderzoeken. Om te beginnen bij VISA zelf. Wordt vervolgd.

 2. Ik heb hetzelfde probleem gehad op 27 october 2006 met mijn ING Credit Card voor een bedrag van 86.59 euro met de omschrijving MVP Egolf Country CLU Saint Louis MO. Ik ken die organisatie helemaal niet. Ik ga meteen ING faxen en ik hoop ook dat dit snel opgelost wordt. Het lijkt erop dat wij slachtoffer zijn van credit card fraude.

 3. Bij mij is ook op 23 october 108,99 USD door de MVP EGOLF COUNTRY CLUB afgeschreven.
  Ik gebruik mijn kaart zeer weinig en het lek moet dus niet heel moeilijk te achterhalen zijn.
  Het gaat om een Master Card blue, ik heb net gebeld en er zijn gelukkig geen andere foute transacties.

 4. Ook bij mij is USD 108,99 afgeschreven van mijn Mastercard door dezelfde MVP GOLF COUNTRY CLU op 16 oktober. Vandaag heb ik mastercard gebeld; ik moet een copy van de factuur sturen waarbij ik aangeef dat ik het afgeschreven bedrag betwist. Ben benieuwd hoe dit afloopt en hoe dit veroorzaakt is!

 5. Zoals ik hierboven schreef heb ik de informatie gefaxt naar ING. Afgelopen vrijdag kreeg ik een telefoontje van ING dat het naar het ING credit card fraudeteam is gestuurd. Nu nog even wachten.

 6. Ook bij mij op 26 oktober 108,99 afgeschreven van mijn ANWB Visa. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt naar maatschappij. VISA/ANWB zou het bedrag direct terugstorten en de kaart is geblokkeerd. Ze gaven aan dat er inmiddels een onderzoek loopt naar dit “bedrijf”.

 7. Ik heb vandaag een berichtje van ING Bank ontvangen en zij confirmeren dat het credit card fraude is. Mijn kaart wordt geblokkeerd en ik krijg een nieuwe kaart.

 8. Op 28 oktober werd van mijn ING Mastercard een bedrag van euro 86,59 afgeschreven ten gunste van een Egolf Country Club in St. Louis.
  Deze afschrijving heb ik betwist bij ING.
  De klacht is verwerkt door het fraudeonderzoeks team aldaar.
  Middels een proces verbaal van aangifte via de Politie (duurde zeker 3 uur) ben ik erin geslaagd het bedrag teruggestort te krijgen.
  Van Ing heb ik geen enkele reactie gekregen in de zin van het resultaat van het fraude onderzoek. Wel ben ik inmiddels aan mijn 3e creditacrd toe, omdat ING consequent blijft volharden in een vermissing van de kaart ipv een frauduleuze handeling.
  Wat dat betreft heb ik het maar opgegeven ING via email hen te wijzen op de werkelijke toedracht van het gebeuren en daar vragen over te stellen.
  Er is echter kennelijk meer aan de hand.
  Daarover bericht ik u graag later meer.

 9. Op 28 oktober werd van mijn ING Mastercard een bedrag van euro 86,59 afgeschreven ten gunste van een Egolf Country Club in St. Louis.
  Deze afschrijving heb ik betwist bij ING.
  De klacht is verwerkt door het fraudeonderzoeks team aldaar.
  Middels een proces verbaal van aangifte via de Politie (duurde zeker 3 uur) ben ik erin geslaagd het bedrag teruggestort te krijgen.
  Van Ing heb ik geen enkele reactie gekregen in de zin van het resultaat van het fraude onderzoek. Wel ben ik inmiddels aan mijn 3e creditacrd toe, omdat ING consequent blijft volharden in een vermissing van de kaart ipv een frauduleuze handeling.
  Wat dat betreft heb ik het maar opgegeven ING via email hen te wijzen op de werkelijke toedracht van het gebeuren en daar vragen over te stellen.
  Er is echter kennelijk meer aan de hand.
  Daarover bericht ik u graag later meer.

 10. bij mij is de boeking inmiddels teruggeboekt.
  Vandaag kreeg ik mijn rekeningoverzicht, inderdaad verwerkt. MAAR is staat doodleuk een nieuwe (frauduleuze) boeking van MVP Egolf op a 21.94 dollar (17.10 Euro). Die zal ik dan ook maar laten terugboeken en ik denk er sterk over mijn kaart te blokkeren

 11. Bonjour, je suis Franxc3xa7ais et vien d’avoir le mxc3xaame problxc3xa9me que vous : 1 dxc3xa9bit de 108,99 usd le 10/10 et 1 autre de 21,94 usd le 11/11. je l’ai vu car j’ai xc3xa9txc3xa9 recrxc3xa9ditxc3xa9 en dxc3xa9cembre de 88,16 euros et de 18,08. Je viens de faire une rxc3xa9clamation (une plainte).
  Je vais suivre votre fil de discussion.
  Hervxc3xa9

 12. ING Credit Card heeft nadat ik aangifte bij de politie heb gedaan het geld terug gestort op mijn nieuwe credit card.Ik ben uiteindelijk wel tevreden hoe ING deze zaak heeft afgehandeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s