Zone010/ opgeheven, NL10 wordt tweewekelijks

Naamloos
Rotterdam, donderdag xe2x80″ De uitgaansbladenZone010/, 020/, 030/ en 070/ zijn met onmiddellijke ingang opgeheven. Deredacties hebben teleurgesteld gereageerd op het besluit van de uitgever.

Twee jaar geleden begon de BelgischePersgroep, in Nederland eigenaar van Het Parool, in Rotterdam en Amsterdam metZone010/ en Zone020/. Soortgelijke stadsmagazines waren al enige tijd succesvolin Antwerpen, Gent en Brussel.
xe2x80x98De advertentieverkoop verliep vanaf hetbegin niet zoals verwacht,xe2x80x99 zegt Guy de Nyn, manager Zone/magazines Nederland,in een verklaring van De Persgroep. In een poging om het tij te keren werdvorig najaar de verschijningsfrequentie teruggebracht van wekelijks naartweewekelijks. In januari van dit jaar werden edities in Den Haag en Utrechtgelanceerd. Volgens de uitgever bleven advertentieinkomsten desondanksachterwege.
De Persgroep heeft dan ook besloten om debladen op te heffen en zich enkel toe te leggen op de Belgische Zone/magazines.
Kennelijk ondervindt PCM op dezelfdemarkt dezelfde problemen. Dit Nederlandse concern kwam als antwoord op deZone-magazines in Rotterdam en Amsterdam met de weekbladen NL10 en NL20. Dezegaan nu nog maar xc3xa9xc3xa9n keer in de twee weken verschijnen. DeHaagse en de Rotterdamse redacties worden samengevoegd en opereren voortaan vanuit Rotterdam. 

2 gedachtes over “Zone010/ opgeheven, NL10 wordt tweewekelijks

 1. Beste Frank,

  Van een gelouterd journalist als jij zou je mogen verwachten dat hij zijn informatie goed checkt voordat hij publiceert. Dat heb je in dit geval niet gedaan. En dat is op z’n zachts gezegd erg slordig. Er is geen sprake van dat de rotterdamse redactie van NL10 wordt opgedoekt. De redacties van NL10 en NL70 worden samengevoegd en gaan werken vanuit Rotterdam. Een telefoontje naar de redactie was voldoende geweest om hier achter te komen. Jouw bericht zorgt nu zowel bij medewerkers als bij klanten onnodig voor onrust. En dat vind ik vervelend.
  Groeten,

  Jelle Heidstra
  Hoofdredacteur NL10

 2. Beste Jelle,
  Ik ben afgegaan op informatie van dichtbij de bron, maar heb inderdaad nagelaten een en ander bij jou te checken. Dat siert mij niet. Ik pas het bericht aan, want het laatste wat ik wil is onrust stoken.
  Met hartelijke groet,
  Frank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s