Eigen volkslied eerst

Brabant_volksliedRotterdam, zaterdag – Dit berichtje trok mijn aandacht toen ik vanochtend de krant in bad las.
Ik kon wel begrijpen dat Brabanders niet zitten te wachten op een volkslied. Ze hebben zoveel volksliederen, waarom zou je het dan met maar xc3xa9xc3xa9n doen?
Toen las ik de eerste zin nog eens goed. Als Noord-Brabant de enige provincie is zonder volkslied, moet daar uit volgen dat de provincie Zuid-Holland, de mijne dus, wxc3xa9l een volkslied heeft.
Nooit geweten. Nooit geweten ook dat er zoiets bestaat als het Zuid-Hollandse volk, want dat impliceert het hebben van een volkslied immers.

4 gedachtes over “Eigen volkslied eerst

  1. Nee! Als je dan toch echt sociaal wilt stemmen stem je natuurlijk SP. De PvdA zal je anders straks ook alleen maar teleurstellen.

  2. ik ben zwevend naar het stembureau gelopen, nog 10 minuten voor de deur staan treuzelen, en toch maar strategisch pvda gestemd: aleid wolfsen. t heb weinig geholpen 😦

  3. @Michel: SP is niet sociaal maar socialistisch. Vaak verward, maar GROOT verschil. Als je even terug kijkt in de geschiedenis wat socialistisch betekent is de SP dus a-sociaal. Een socialistische maatschappij kan alleen met harde hand (dictatuur, onderdrukking) in stand worden gehouden en is te allen tijde gedoemd te mislukken. Kijk wat ‘a-sociaal’ beleid (volgens SP en ‘links’ dan) in Estland heeft bereikt, en denk dan nog eens na op wie je had moeten stemmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s