Het wil nog niet winteren

Kerstverlichting

Rotterdam, dinsdag – Door het zachte weer is de gedachte aan kerstmis verder weg dan ooit. Eerder gaan de gedachten uit naar een terrasje: espressootje, krantje – het soort tafereel dat in deze tijd van het jaar in steden rond de Middellandse Zee niet ongewoon is.
Op het Stadhuisplein zag ik een kunstijsbaan in wording en ook elders werden pogingen ondernomen om de stad een winters aanzien te geven.
Tevergeefs, want de mensen liepen met open jas voorbij, sommige zonder jas en een enkeling zelfs in hemdsmouwen.
In de Hoogstraat was iemand op een hoogwerker bezig met het aanbrengen van de traditionele kerstverlichting. Het leek een anachronisme.
Kuifje_sterDe uitdrukking ‘het wil nog niet zomeren’ heeft er een broertje bij.
Ik ben niet zo van de winter; ik zou het niet erg vinden als het weer het hele jaar door hetzelfde zou zijn, zeg schommelend rond de twintig graden. Nooit hoeven nadenken of je je niet te dun of juist te dik hebt gekleed.
Kerstmis in T-shirt.
Het doet allemaal een beetje denken aan het Kuifje-avontuur De geheimzinnige ster. Onheilsprofeten menen in het ongewoon warme weer een aankondiging van het einde der tijden te herkennen.

2 gedachtes over “Het wil nog niet winteren

 1. Beste Frank,

  Van een gelouterd journalist als jij zou je mogen verwachten dat hij zijn informatie goed checkt voordat hij publiceert. Dat heb je in dit geval niet gedaan. En dat is op z’n zachts gezegd erg slordig. Er is geen sprake van dat de rotterdamse redactie van NL10 wordt opgedoekt. De redacties van NL10 en NL70 worden samengevoegd en gaan werken vanuit Rotterdam. Een telefoontje naar de redactie was voldoende geweest om hier achter te komen. Jouw bericht zorgt nu zowel bij medewerkers als bij klanten onnodig voor onrust. En dat vind ik vervelend.
  Groeten,

  Jelle Heidstra
  Hoofdredacteur NL10

 2. Beste Jelle,
  Ik ben afgegaan op informatie van dichtbij de bron, maar heb inderdaad nagelaten een en ander bij jou te checken. Dat siert mij niet. Ik pas het bericht aan, want het laatste wat ik wil is onrust stoken.
  Met hartelijke groet,
  Frank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s