Nederland bovenaan inzake persvrijheid

Vrijgelaten

Rotterdam, donderdag xe2x80″ Joost de Haas en Bart Mos zijnvrij. Nederland blijkt toch een fatsoenlijke land te zijn. Volgens derechtbank kunnen beide journalisten zich op hun verschoningsrecht beroepen. Destaatsveiligheid is niet in het geding, oordeelde de rechtbank die erkende dat xe2x80x98beschermingvan de bronnen van een journalist xc3xa9xc3xa9n van de essentixc3xable voorwaarden is voor dein een democratische samenleving bijzonder belangrijke persvrijheid.xe2x80x99
Is datmaar weer eens gezegd.
Het klopt dus dat Nederland (samen met Finland, Ierland en IJsland) de grootste persvrijheid ter wereld kent. Dat blijkt uit onderzoek van de internationale journalistenorganisatie Reporters Without Borders.

3 gedachtes over “Nederland bovenaan inzake persvrijheid

 1. Ik ben het met je eens dat de gegijzelde journalisten per onmiddelijk in vrijheid gesteld moeten worden. Een journalist kan en mag zijn bronnen niet vrijgeven daar hij anders in een onwerkbare situatie terecht komt waarin niemand hem meer vertrouwd. Was Nederland een land waarin men de illusie te hebben in een vrij land te leven? Die tijd is voorbij al reeds langere tijd worden telefoons van advocaten en journalisten en ook van willekeurige burgers afgetapt. Waarmee een dienst als de AIVD zichzelf onmisbaar. Dit allemaal omdat er ontevreden medewerkers bij een justitiele dienst gegevens op straat gooien.

 2. Ik zoek naam en datum van de HVV-journalist die rond 1950 gegijzeld was in amsterdam.
  ik werkte toen bij HVV aan het Hekelveld in Amsterdam als redactie documentalist. Weten jullie waar ik daar gegevens over kan vinden?
  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Ad Bom. aabom@xs4all.nl.

 3. Ik zoek naam en datum van de HVV-journalist die rond 1950 gegijzeld was in amsterdam.
  ik werkte toen bij HVV aan het Hekelveld in Amsterdam als redactie documentalist. Weten jullie waar ik daar gegevens over kan vinden?
  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Ad Bom. aabom@xs4all.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s