Absurdisme

Rotterdam, donderdag – Is het politiek absurdisme of absurdistische politiek waarvan we deze dagen getuige zijn? Op televisie hoorde ik gisteravond al gespeculeerd worden over vervroegde verkiezingen. Het lijkt er immers op dat de chaotische taferelen in de Kamer de vorming van een nieuw kabinet in de huidige verhoudingen er niet gemakkelijker op hebben gemaakt.
Meende ik dinsdagnacht al dat geen bericht vanuit Den Haag me nog zou kunnen verbazen – een minister die na een motie van afkeuring duidelijk niet aan aftreden dacht – de ontwikkelingen van gisteravond/vannacht leerden dat het wel degelijk nxc3xb3g gekker kon. Zodat we nu worden geregeerd door een kabinet waarvan de ene helft bereid is de Kamer enigszins tegemoet te komen, terwijl de andere helft dit laatste met uitgesproken tegenzin doet.
In het landsbelang.
IJzeren Rita heeft de positie waarin zij zich tot het uiterste had verschanst moeten opgeven en gaat met droge ogen verder als minister van de bezemkast. Heeft zij dan geen eergevoel? Jawel, zegt ze, ze heeft opstappen overwogen, maar dan zouden haar VVD-collega’s volgen en er helemaal een onhoudbare situatie zijn ontstaan. Dus in het landsbelang…
Benieuwd nu hoe een en ander uitpakt voor de mensen om wie het uiteindelijk allemaal was begonnen: uitgeprocedeerde asielzoekers. Die met kinderen worden nu in elk geval ontzien, althans tot de formatie van een nieuw kabinet niet uitgezet, verklaarde Balkenende vannacht. Maar wat betekent dat voor de asielzoekers uit dezelfde groep zonder kinderen?
Ik neem aan dat het laatste woord er nog niet over is gezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s