Vreemde entree

L1010989

Rotterdam, dinsdag – Ik blijf het een vreemde entree vinden voor een universiteit: het blubberpad dat je wordt gedwongen te nemen als je op tramhalte Woudestein bent uitgestapt. Lijn 21 zet je er uit ter hoogte van het stadion van Excelsior. Er wordt geen bijzondere aandacht aan besteed dat dit de halte is waar je moet uitstappen voor de Erasmus Universiteit. Niemand die het in de tram omroept, geen bordje dat wijst hoe je moet lopen. Ja, ongeveer die kant op, want je ziet de gebouwen al staan. De meeste mensen die hier uitstappen weten natuurlijk toch wel waar ze heen moeten. Uit de tram, de weg overgestoken sta je voor de keuze om een voetpad te volgen dat benedenlangs een kronkel maakt. Het fietspad loopt recht, dus dat is wat de meeste mensen volgen. De boze belletjes nemen we voor lief. Op de hoek van de Burg. Oudlaan houdt het voetpad op. Het fietspad is geen optie. Dus steken we dwars de straat over. In het midden ligt een plantsoentje waarin rommelige tramrails ligt te roesten. Het uitgesleten pad is vanochtend blubberig. Dan gaan het verder dwars over de keercirkel van tram 7 naar de poort in het hek rond de campus.
Zonegrens_1Nog iets geks trouwens: ik kan bij mij in de buurt genoemde lijn 21 nemen die mij zonder overstappen naar Woudestein brengt waarna dus het hierboven omschreven glibberpad. Ik kan ook op lijn 23 stappen, maar moet dan op het Centraal Station of een halte verder, op het Weena, overstappen op lijn 7 die me voor de poort van de universiteit afzet.
Hoewel de eindhalte van lijn 21 en lijn 7 misschien honderd meter uit elkaar liggen, moet ik voor een ritje met lijn 7 drie strippen afstempelen tegen maar twee als ik in 21 kan blijven zitten. Kijk op het plaatje hoe raar die zonegrens loopt.

2 gedachtes over “Vreemde entree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s