Alles nieuw

Verhagen_1Rotterdam, zaterdag – Waar je ook iets leest of hoort over het nieuwbakken kabinet, overal wordt, vooral door de leden van het kabinet zelf, de onderlinge sfeer geroemd, die er een is van enthousiasme, optimisme, samen de schouders eronder en ‘er wordt heel wat afgelachen’. Je vraagt je als argeloos burger onwillekeurig af waar al die lachsalvo’s in de Haagse Trxc3xaaveszaal – naar het schijnt niet bepaald een wonder van akoestiek want, ook dat hoor je overal, de ministers hebben de grootste moeite om elkaar te verstaan: dat belooft nog wat! – op zijn gestoeld. Rouvoet zegt misschien een keer: ‘Wat zit die lekker, zeg, de stoel van Jan!’ maar een tweede keer is daar de grap wel vanaf en bovendien lijkt Rouvoet me niet iemand die de lach aan zijn kont heeft hangen.
Maar enfin, ze zitten daar toch maar mooi met hun zestienen plus een staatssecretaris die zich in het buitenland minister mag noemen en daarom wekelijks mag deelnemen aan de ministerraad.
Misschien moeten ze daar ook erg om lachen. Luns zei ooit al dat Nederland heel veel buitenland heeft, of was het Wim Kan? Hoe dan ook: al dat buitenland laat zich door een staatssecretaris die zich minister noemt toch maar mooi bedotten!
Op de foto die gisteravond op de voorpagina van NRC Handelsblad stond en soortgelijke foto’s in de kranten van vandaag, zien we de echte minister van buitenlandse zaken (hoe zou die zich dan noemen in het buitenland?), Maxime Verhagen, pontificaal aan de ovalen ministerstafel zitten. Op de autoradio had ik gehoord dat hij diezelfde avond al zijn eerste buitenlands bezoek zou afleggen: hij ging zich in Berlijn voorstellen aan zijn Duitse ambtsgenoot.
Vandaar de opengeslagen map die voor Verhagen op tafel ligt. Duidelijk te onderscheiden zijn de Nederlandse, de Europese en de Duitse vlag. Als minister van buitenlandse zaken moet je natuurlijk de belangrijkste vlaggen uit je hoofd kennen.

Een gedachte over “Alles nieuw

  1. Dat is nog uit de tijd dat links Nederland het niet aandurfde om van de grootste krant van Nederland een links Telegraaf te maken.
    Ja spijt, dat heeft links NL wel natuurlijk.
    Enfin, ze hebben nu weer een beetje links kabinet. Met de helft vrouwen, zoals Bos wilde … Nou ja …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s