Valse profeet

Wdylan08Rotterdam, zaterdag – Al een paar dagen gonst het op internet van de verhalen als zou de huidige paus de vorige paus hebben gewaarschuwd voor Bob Dylan. In 1997 trad Bob Dylan op voor een publiek van driehonderdduizend jongeren en de paus in Bologna. De Duitser die nu paus is zou tegen de Pool die toen paus was hebben gezegd dat Bob Dylan ‘een valse profeet’ is.
Zeker, op Bob Dylans manier van zingen valt wel het een en ander aan te merken. Dat hij zingt als een kraai is een opvatting die mijn huisgenoten huldigen. Maar ik heb nog nooit een kraai horen zingen als Bob Dylan en dat zou pas echt opmerkelijk zijn.
Ofschoon hij het wel heeft geprobeerd, schoonzingen, bijvoorbeeld op het wat mij betreft onderschatte album Self Portrait uit 1970, moet Dylan het meer hebben van andere kwaliteiten.
Maar om hem nu een valse profeet te noemen…
Trouwens, sinds wanneer doet de paus aan popkritiek?

Een gedachte over “Valse profeet

  1. Dear Colleague,
    nine years before you started at Het Vrieje Volk to work, the journalist Giel Bakker died, who wrote for this newspaper too, the Kunstijsbaan Jaap Eden in Amsterdam. The cause of death was regarded as unknown. Do you have an idea how it can investigate now what is the leading cause of death was? I do not think it was a normal accident. I suspect that it was heart attack, but was treacherously caused by an unknown perpetrator using drugs. I would like to know if I am right in my surmise. He was perhaps a victim of secret political operations.

    Kind regards,
    Harald Haack in Hamburg
    0049 40 227 39 144

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s