Grasmus of Erasmus

ImagesImages1Rotterdam, donderdag – Mijn tekstverwerker, Word for Mac, weet zeker dat als ik de naam Erasmus intik, ik eigenlijk had willen schrijven: grasmus. Daar moet ik dan telkens weer Erasmus van maken. Heel vervelend als je, zoals ik nu, een interview zit uit te tikken met een musicalacteur die tevens als wetenschapper is verbonden aan het Erasmus MC of als je, zoals ik tijdelijk, zelf een baan hebt aan de Erasmus Universiteit. (PDOJ, in mijn geval.)
Nu eens kijken wat Word doet als ik het uitgebreid over de grasmus ga hebben.

Een gedachte over “Grasmus of Erasmus

 1. Orgaandonatie namens wilsonbekwamen.

  Betreurenswaardig maar waar: er is nog steeds een schrijnend tekort aan orgaandonoren. Helaas blijft tot dusver een bron onaangeboord: orgaandonatie door wilsonbekwamen.
  Aan de Kamerfracties en Kabinet richtte ik het volgende bericht.

  Geachte enzovoorts

  Klopt het dat de Kamer één dezer dagen over orgaandonatie debatteert? Indien zo dan wijs ik vriendelijk, edoch dringend, op het volgende: orgaandonatie namens wilsonbekwamen. Ik mag, als moeder van een diep zwakzinnig kind, wél Ivo’s uitvaart regelen. Over zijn organen beschikken mag ik niet. Spijtig, omdat hierdoor veel organen verloren gaan. Spijtig, omdat er nog immer lange wachtlijsten zijn. Inmiddels heb ik Noorderhaven Sloep 1.2. (verblijfplaats Ivo) bericht. Marion zijn vaste begeleidster, en toenmalig lid Ethische Commissie is het met mij eens dat: orgaandonatie namens wilsonbekwamen op de politieke agenda hoort. Dat het onderwerp van discussie hoort te zijn voor instellingen en ouders c.s.

  Uw reactie afwachtend

  Vriendelijke groet,

  Truus Baaij.

  Reacties: de SP meent dat hierover een aparte discussie moet worden gevoerd. SGP en PVDD nemen het mee in hun beschouwingen. De VVD zegt toe om orgaandonatie namens wilsonbekwamen op de politieke agenda te zullen plaatsen. Het dunkt mij reden voor voorzichtig optimisme te zijn. Benieuwd naar de reacties van kabinet en andere fracties.
  En uiteraard die van mijn medeposters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s